Ken Roczen pakt de dubbel in Lakewood

Ken Roczen pakt de dubbel in Lakewood
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met twee overwinningen heeft Ken Roczen de tweede wedstrijd van het Lucas Oil Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder was beide manches de beste en stond na twee jaar weer op het hoogste podium tijdens een National. Dylan Ferrandis werd beide manches tweede maar hij verliest nipt de leiding in de tussenstand. Adam Cianciarulo (3-6) maakte het podium op het circuit van Lakewood compleet.

De eerste manche begint net als vorige week erg goed voor Cianciarulo. De Kawasaki-rijder pakt nipt de ‘Motorsport.com Holeshot Award’ voor Cooper Webb en Ferrandis. Roczen komt als vijfde uit de eerste bocht maar de Duitser heeft er duidelijk zin in! Hij stormt door het veld en hij komt als leider uit de eerste ronde. Na zoń tien minuten komt Cianciarulo terug naar de leiding na een hard inhaalactie op de leider. Dit duel wordt op de voet gevolgd door de leider in de tussenstand. Ruim in de tweede helft van deze wedstrijd komt de Fransman echt aan sluiten en wordt het steeds spannender. Ferrandis passeert Roczen en even later neemt hij de leiding zelfs over. Roczen gaat vervolgens voorbij aan Cianciarulo die zijn achterstand op de leider zag oplopen. Roczen moet fors uithalen om de leiding terug in handen te krijgen maar het lukt. De Honda-rijder wint voor Ferrandis die later vertelt in de slotfase geen achterrem meer te hebben gehad. Cianciarulo komt als derde over de finish voor Chase Sexton en Aaron Plessinger.
Wanneer het starthek voor de laatste keer deze dag valt lijkt Marvin Musquin de beste start te pakken maar teamgenoot Cooper Webb glipt binnendoor. Roczen volgt op de derde plaats voor Justin Barcia en Cianciarulo. De plannen van Roczen wordt snel duidelijk want hij pakt direct Musquin en niet veel later is Webb ook het haasje. Met bijna drie seconden voorsprong komt ‘K- Roc’ uit de eerst ronde waarna niemand hem terug zien. Ferrandis heeft een redelijke start gehad en hij komt als negende uit de eerste bocht. De Fransman komt sterk terug en wordt nog tweede voor Barcia en Plessinger. Sexton pakt de vijfde plaats voor CIanciarulo die in de eerste ronde even ten val is gekomen. De zesde plaats is echter voldoende voor de derde plaats in het dagklassement!

LEES MEER  Spy shots van een elektrische Honda CRF

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX #2; Lakewood, USA:
1e manche
1. Ken Roczen D Honda
2. Dylan Ferrandis F Yamaha
3. Adam Cianciarulo USA Kawasaki
4. Chase Sexton USA Honda
5. Aaron Plessinger USA Yamaha
6. Christian Craig USA Yamaha
7. Justin Barcia USA GasGas
8. Cooper Webb USA KTM
9. Marvin Musquin F KTM
10. Joey Savatgy USA KTM

2e manche
1. Ken Roczen D Honda
2. Dylan Ferrandis F Yamaha
3. Justin Barcia USA GasGas
4. Aaron Plessinger USA Yamaha
5. Chase Sexton USA Honda
6. Adam Cianciarulo USA Kawasaki
7. Christian Craig USA Yamaha
8. Cooper Webb USA KTM
9. Marvin Musquin F KTM
10. Eli Tomac USA Kawasaki

Dagklassement:
1. Ken Roczen D Honda 1-1
2. Dylan Ferrandis F Yamaha 2-2
3. Adam Cianciarulo USA Kawasaki 3-6
4. Justin Barcia USA GasGas 7-3
5. Aaron Plessinger USA Yamaha 5-4

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1. Ken Roczen D Honda 90
2. Dylan Ferrandis F Yamaha 89
3. Aaron Plessinger USA Yamaha 74
4. Justin Barcia USA GasGas 69
5. Chase Sexton USA Honda 67

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ProMotocross

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  MXGP titelkandidaat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) sprak vandaag exclusief met Paul Malin in de MXGP TV studio show. The Bullet had het over zijn voorbereiding en hoe hij naar …
 • VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  MXGP-TV commentator Paul Malin sprak deze namiddag met Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2). Jago’s kniekwetsuur zorgde deze week voor opschudding, want eerst leek het er op dat de …
 • FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  Vooraleer het WK motorcross morgen écht van start gaat, hadden de rijders nog één dagje relatieve rust. Aangezien alles sessies morgen worden afgewerkt, hadden de piloten vandaag alleen media-verplichtingen op …
 • Kay de Wolf wil heel graag naar de USA

  Kay de Wolf wil heel graag naar de USA

  In de nieuwe 2×2 NoppenNieuws blikt Kay de Wolf vooruit op zijn eerste Grand Prix seizoen. In 2018 won de Brabander de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc voor het …