Voorbeschouwing WK MX2 2021

Voorbeschouwing WK MX2 2021
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Komend weekend gaat het FIM wereldkampioenschap MX2 eindelijk beginnen. Dit gebeurd niet om de hoek, de eerste wedstrijd van worden verreden in Rusland! Tom Vialle gaat zijn wereldtitel verdedigen, wij kijken vooruit naar het komende Grand Prix seizoen.

Vialle versus Geerts:
Het is afwachten of er opnieuw een duel komt tussen Vialle en Jago Geerts. De Belg kampt met een knieblessure, deze liep hij afgelopen weekend op in het Franse Ernee. Daarbij moeten wij wel opmerken dat hij voorseizoen van Geerts niet heel indrukwekkend was. De Yamaha-rijder kwam al diverse wedstrijden in actie maar echt indruk wist hij nog niet te maken. Vialle is en blijft voor ons de grote favoriet.


KTM versus Yamaha:

Vorig seizoen ging het duel in hoofdzaak tussen KTM en Yamaha. Dat was vooral zo in de eindfase van het seizoen maar wat gebeurd er wanneer Geerts zich niet kan mengen in de strijd om de titel? Met Maxime Renaux heeft KEMEA Racing ook hele goede kaarten in handen. Sterker nog, ik verwacht dat de strijd om de wereldtitel zal gaan tussen de Fransen. Overigens kan het zomaar zijn dat dit Vialle zijn laatste MX2-seizoen zal worden, na het met succes verdedigen van de wereldtitel MX2 is de volgende verplichte stap de MXGP!

De laatste kans
Voor Jed Beaton en Mathys Boisrame is dit de laatste kans om mee te doen in de MX2-klasse. Beide rijders zijn op 1 januari aanstaande 23 jaar en dat betekend dat ze de overstap moeten maken naar de MXGP. Van een echt voorseizoen is niet te spreken maar Beaton heeft nog niet veel laten zien. De Husqvarna-rijder is de vaandel drager van het merk na het vertrek van Thomas Kjer Olsen naar de MXGP. Boisrame heeft onder de vleugels van Marc de Reuver zijn kunsten in het zand sterk verbeterd. Wanneer hij de eerste vijf wedstrijden genoeg zelf vertrouwen kan tanken kan hij mee doen voor brons.

LEES MEER  Lucas Coenen grijpt nipt naast de pole

Outsiders:
Al vele jaren is Ruben Fernandez het grote talent maar met wat ereplaatsen blijven de prestaties in het WK een beetje achter. De overstap naar Honda lijkt goed te verlopen want het afgelopen weekend veroverde hij de Spaanse titel. In eigen land kende hij weinig tegenstand, de wedstrijden in Italië verliepen ook goed voor 22-jarige crosser. Met Simon Längenfelder en Isak Gifting heeft GasGas twee goede crossers onder hun tent maar dat geldt ook voor KTM met Rene Hofer en debutant Mattia Guadagnini (Team DeCarli). Als EMX250 kampioen is Thibault Benistant ook een top-vijf kandidaat maar voor die plaatsen zijn er meer crossers dan plaatsen beschikbaar.

België:
Geerts is de vaandeldrager voor de België die nog twee rijders achter het starthek hebben staan. Nathan Renkens gaat ook beginnen aan zijn laatste MX2 seizoen. Dit zal gebeuren in zijn eigen Team NR83-KTM. Julian VanderAuwera is ook zijn eigen team begonnen en rijdt in de kleuren van Everest Racing.

Nederland:
Roan van de Moosdijk gaat beginnen aan zijn tweede Grand Prix seizoen. De Eindhovenaar won vorig jaar een GP-manche in Lommel maar hij en zijn team willen meer in 2021. Kay de Wolf gaat zijn eerste GP-seizoen rijden en de Brabander maakte dit jaar al indruk in Zweden. Na een seizoen in het EMX250 stroomt de Husqvarna-rijder al door naar het WK. Davy Pootjes staat op de lijst maar zal niet in actie komen in Rusland. Voor Bas Vaessen is er vroegtijdig een einde gekomen aan zijn cross-carrière na een zware valpartij vorig maand in Engeland. De Limburger heeft nek- en rugblessures en revalideert momenteel in Nijmegen.

LEES MEER  Resultaten minder goed dan gehoopt

Debutanten:
Dit seizoen zien wij heel veel debutanten op het hoogste niveau. Naast Kay de Wolf en Julian Vander Auwera verschijnen ook Bastiaan Boegh-Damm, Lion Florian, Andrea Adamo, Kevin Brumann, Taylor Hammal, Facchetti Gianluca en Joel Rizzi in de GP’s.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Huub Munsters, Pascal Haudiquert, shotbyBavo, DBMX photography, JP Acevedo

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  Ook de 15de ronde van het WK motorcross zorgde weer voor onverwachte ontwikkelingen. WK leider Jeffrey Herlings begon zijn dag in Arco di Trento met ‘n voorsprong van 24 punten …
 • Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Afgelopen zondag kwam Antonio Cairoli niet tot scoren maar vandaag wint de Italiaan voor eigen publiek. De 36-jarige crosser wordt derde en eerste wat hem zijn 94e GP-overwinning oplevert. Tim …
 • Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Een bijzondere dag voor Rene Hofer en Oostenrijk want de eerste MX2 Grand Prix overwinning voor beide is een feit. Met een vierde en eerste plaats wint de 19-jarige crosser …
 • Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Een zeldzame fout van Jeffrey Herlings heeft ervoor gezorgd dat de KTM-rijder niet aan de finish! De Brabander komt tijdens de eerste manche van de vijftiende GP van het seizoen …