Winnaar Tom Vialle aan het woord na zege

Winnaar Tom Vialle aan het woord na zege
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Er was niemand opgewassen tegen Tom Vialle, de Fransman won beide manches als een echte kampioen. De KTM-rijder was tevreden en zijn teamgenoot Rene Hofer mag ook terugkijken op een goede wedstrijd. Mattia Gaudagnini moet aan zijn starts werken, het trio kijkt hier terug op de eerste GP van het seizoen.

Tom Vialle:
“Een hele leuke dag was het vandaag! Ik heb een geweldig weekend gehad en ik vond de baan erg leuk. We hebben een goede winter gehad en dat heeft vandaag zijn vruchten afgeworpen. Twee geweldige starts en het werk van het team was geweldig, daar ben ik erg dankbaar voor.”

Rene Hofer:
“Dit is absoluut een goed begin van het seizoen. Ik was niet zo goed weg tijdens de eerste manche maar in de eerste ronde wist ik mij te verbeteren van de elfde naar de zesde plaats. Ik reed redelijk goed in de eerste helft van de wedstrijd maar toen kreeg ik last van mijn onderarmen. Ik heb alles uit de kast moeten halen om de vijfde plaats vast
te houden maar dat lukte. Een holeshot in de tweede manche! Maar door een klein foutje ging ik terug naar de derde plaats. Ik kon Fernandez goed bijhouden tot hij crashte. Ik maakte tijd op Tom, dus het midden van de race was echt goed. Enkele kleine fouten zorgden ervoor dat Boisrame me kon pakken en toen ging ik in de laatste ronde met Fernandez ten onder. Jammer, maar ik ben nog steeds blij om in de eerste vijf in de eerste GP te eindigen. Er zijn nog veel kansen om op dat podium te komen.”

LEES MEER  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

Mattia Gaudagnini:
“Niet de beste maar ook zeker niet een slecht begin van het Grand Prix seizoen. Mijn starts waren niet geweldig, dus daar moeten we aan werken. Die hebben mij een moeilijke dag bezorgd! Ik ben redelijk tevreden met mijn rijden en de rondetijden waren redelijk goed. Vanaf hier kunnen we alleen maar beter worden. Ik werd vierde in tijdtraining, dus dat was positief alleen in de wedstrijden moet het beter.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KTM

Uw reacties

Ook te lezen

 • De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  In Arco di Trento heeft Kay de Wolf goed weten te scoren tijdens de veertiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2. De Husqvarna-rijder werd zesde op het prachtige Noord-Italiaanse circuit. …
 • Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  De eerste van drie wedstrijden op het Crossodromo Ciclamino gaan de fans zich nog lang heugen. Jeffrey Herlings wist de overwinning te pakken door beide manches als winnaar over de …
 • Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  De eerste van de drie wedstrijden in Arco di Trento is niet goed verlopen voor Brent Van doninck. De Gebben-Van Venrooy Racing-rijder kwam net als vorige week in Spanje niet …
 • Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Kersvers bakkenisten Wereldkampioen Nicolas Musset veruild team Bax voor team Hermans in 2022. Koen Hermans/Nicolas Musset reden al eerder samen.  Dit deed men niet onverdienstelijk, Hermans/Musset werden samen derde in …