X

Yamaha Factory MX2 met gemengde gevoelens naar Rusland

Het Monster Energy Yamaha Factory MX2 won vorig jaar de constructeurstitel. Voor 2021 brengt de formatie van Hans Corvers een ijzersterk trio op de been. Zowel Thibault Benistant als Maxime Renaux maakte indruk tijdens de voorbereiding.  Sterkhouder Jago Geerts is tevreden over ‘zijn winter’ maar kreeg dit weekend een kleine tegenslag te verwerken. Hij kwetste zijn knie in de opener van de 24MX tour in Ernée.

Geerts, die in 2019 als derde en in 2020 als tweede eindigde, is vastbesloten er op gebrand om dit jaar de titel. Zoals we gisteren meldde, liep de 21-jarige Belg een scheurtje in de mediale band van de linkerknie op. Na veel wikken en wegen en een gedetailleerd medisch onderzoek, besloot Jago om toch naar Orlyonok af te zakken. Zijn doel: rijden en zoveel mogelijk punten verzamelen. De Kempenaar heeft in ieder geval positieve herinneringen aan de Russische omloop, hij pakte er in -2016 zijn FIM Junior 125cc wereldtitel.


Voormalig toptalent Maxime Renaux bedankt Yamaha vorig jaar voor het vertrouwen met een knappe derde plaats in de eindstand. Renaux is echter hongerig naar meer succes. De 20-jarige Fransman heeft een straf off-season achter de rug, en trekt in de beste vorm van zijn leven naar Rusland!

Na het winnen van EMX250 titel in 2020 ging Thibault Benistant op zijn elan door in het WK MX2. De 18-jarige ‘sudist’ maakte indruk tijdens zijn drie wild-card optredens en eindigde zelfs twee manches in de top-drie. Benistant is dan ook klaar om zijn plaats in te nemen als ‘the next big thing’. Dit jaar zit Thibault bovendien op de full factory  YZ250FM voor zijn eerste volledige WK seizoen.

Jago Geerts: “Ik kijk uit naar de eerste manche in Rusland. Ik had een goede wintervoorbereiding dit jaar. We hebben veel aan de motor gewerkt en we hebben een aantal positieve veranderingen doorgevoerd waar ik blij mee ben. Mijn gevoel op de motor is goed en ik ben erg gemotiveerd om het seizoen te beginnen. Afgelopen weekend heb ik een kleine blessure opgelopen, maar mijn fysiotherapeut is positief en gelooft dat het mogelijk om te rijden. Ik heb dus niets te verliezen en kijk er naar uit om te racen.”

Maxime Renaux: “Ik voel me goed om het seizoen in te gaan, de wintertraining is lang geweest en we zijn er helemaal klaar voor! Het wordt opnieuw een vreemd seizoen maar ik heb echt veel zin in. Ik hou van de baan in Rusland, het is een harde baan met hoge snelheid en altijd leuk om te rijden. Het doel is om stap voor stap het seizoen aan te vatten. We weten dat het seizoen lang is, dus ik ga me concentreren op een goede starts en constante manches, en dan zien we wel waar we eindigen.”

Thibault Benistant: “Ik voel me heel goed om eindelijk aan de eerste wedstrijd van het seizoen te beginnen na een lange winter. Ik hou echt van het circuit in Orlyonok. Er zijn een aantal grote sprongen en het ook is vrij hard net als in het zuiden van Frankrijk, dat voelt dus als thuis voor mij. Ik ga er zonder druk heen, ik wil gewoon de ervaring opdoen en me gedurende het seizoen verbeteren. Ik ben helemaal klaar om te beginnen!”

Foto’s: Huub Munsters, shotbyBavo