X

Davey Janssen scoort bij EMX rentree

Na zes jaar keerde Davey Janssen terug in het internationale Grand Prix paddock. De Brabander kwam afgelopen weekend in actie tijdens de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap Open. De Team Gasdevil-Omnius Truckparts rijder scoorde vijf punten op het circuit ‘De Witte Ruijsheuvel’ in Oss. De overwinning ging naar landgenoot Micha Boy de Waal, de Fransman Nicolas Dercourt is de leider in de tussenstand.

1e manche:
In 2015 kwam de Gemertse crosser uit in het EMX 2 Stroke dus voor Davey was het geen onbekend terrein tijdens de tweede EMX Open van het seizoen. Dat werd al snel duidelijk want in de tijdtraining wist hij de 16e tijd te laten noteren. Hierdoor wist hij een goede startpositie te veroveren om met vertrouwen de wedstrijden in te gaan. De eerste manche begint Davey in het middenveld aan de wedstrijd maar al snel weet hij plaatsen goed te maken. Het vinden van het juiste ritme lukt niet maar het blijven bikkelen zorgt ervoor dat WLM Design-medewerker aan de finish komt. Met een keurige zestiende plaats worden er vijf punten verdiend.

2e manche:
Later op de middag verliep de wedstrijd over 25 minuten en twee ronden minder goed. De Yamaha-rijder komt niet lekker uit de start en verliest vervolgens ook nog de koppeling. Toch probeert Davey zich door de wedstrijd te knokken maar na 15 minuten wedstrijd komt te wedstrijd toch vroegtijdig ten einde.

Volgende keer:
Komend weekend wordt de derde EMX Open verreden op het circuit van Loket in Tsjechië. Daarna volgen er nog wedstrijden in Letland en Turkije! Voor het Team Gasdevil-Omnius Truckparts staan deze wedstrijden niet op het programma. Davey zal op 15 augustus weer in actie komen op het circuit van Mol-Balen. Daar wordt een wedstrijd van het Belgische Kampioenschap verreden op de beroemde ‘Keiheuvel’.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie