X

Duell aan boord met ICEONE Racing

Twee Finse topnamen, Duell Bike-Center Oy en ICEONE Racing, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waardoor Duell officieel teampartner van ICEONE Racing wordt. Dat raakte bekend in de marge van de Nederlandse MXGP. Duell is ook al lang partner van het succesvolle Ajo Motorsport (Moto2 en Moto3) dat 

Duell Bike-Center Oy uit Mustasaari is de marktleider op zijn gebied in Scandinavië. De selectie van door Duell geïmporteerde en vervaardigde powersport producten omvat veel bekende merken en hoogwaardige technische onderdelen.

Duell’s CEO Jarkko Ämmälä en ICEONE Racing’s teammanager Antti Pyrhönen hebben allebei een lange achtergrond in de motorcross en kennen elkaar al heel erg lang. Beiden zijn ook gedreven om te slagen in wat ze ondernemen. De stevige basis voor de samenwerking die nu begint, bestaat bijgevolg al een hele poos. Het duell logo is ondertussen al zichtbaar op het rollend materieel van het team en zal ook weldra op de motoren verschijnen.


“We volgen ICEONE Racing al heel lang en we zijn zo onder de indruk van hun activiteiten, dat we hebben we besloten om al in het midden van het seizoen een samenwerking met hen aan te gaan. We zijn al meer dan 20 jaar de teampartner van Ajo Motorsport en we streven ook naar een lange en succesvolle samenwerking met ICEONE Racing. Duell en ICEONE Racing worden gedreven door een overeenkomstige werkethiek, een focus op detail, de vastberadenheid om te slagen en, uiteindelijk, een geloof in hard werken,” zegt Ämmäla. (foto boven)

“We zijn op zoek naar een partner voor de lange termijn en we zijn erg blij om te gaan samenwerken met een succesvol en groeiend Fins bedrijf. De producten van Duell zijn van de hoogste kwaliteit en alle merken van de technische uitrusting die we gebruiken, waaronder Dunlop, Motorex en RK, zijn terug te vinden in hun assortiment. Duell internationaliseert snel en ik denk dat de zichtbaarheid hiervan gunstig zal zijn voor beide partijen,” zegt Pyrhönen.(foto onder)

ICEONE Racing, met Formule 1 piloot  Kimi Räikkönen als eigenaar, is het Husqvarna-fabrieksteam in de MXGP-klasse van het WK motorcross. Antti Pyrhönen, voormalig Europees 125cc kampioen en derde in het WK MX3, is sinds 2013 teammanager. Onder leiding van Pyrhönen heeft het ICEONE Racing-team zich ontwikkeld tot één van ‘s werelds toonaangevende motorcrossteams. Thomas-Kjer  Olsen uit Denemarken en Arminas Jasikonis uit Litouwen zijn de huidige coureurs voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

OVER DUELL

Duell Bike-Center Oy is een importbedrijf gevestigd in Mustasaari, Finland en opgericht in 1983, wiens geïmporteerde en vervaardigde producten worden verkocht via een uitgebreid distributienetwerk in Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Estland, Letland, Litouwen, Nederland, België , Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Tsjechië, Roemenië en Rusland. Het assortiment geïmporteerde producten van Duell omvat alle motor-, sneeuwscooter- en watersportuitrusting, accessoires en vervangingsonderdelen. Het omvat ook uitrusting, accessoires en reserveonderdelen voor ATV’s/UTV’s, bromfietsen en scooters.

Duell is de Noord-Europese marktleider in powersports. Het vertegenwoordigt artikelen van onder meer Oakley, Scott, Alpinestars, HJC en Schuberth, evenals technische producten van Pirelli, Metzeler, Dunlop, Fox en Brembo, om er maar een paar te noemen. Naast de eigen merken Sno-X, Tec-X, Sea-X, SnowPeople, Bronco, AMOQ, Sixty5, Hyper, Black Island, Qvarken en Next is Duell eigenaar van de bekende Zweedse motorkledingmerken Halvarssons en Lindstrands. De groep heeft momenteel internationaal meer dan 150 mensen in dienst. De moderne logistieke centra van Duell bevinden zich in Mustasaari in Finland, Tranås in Zweden en Hengelo in Nederland.

Foto’s: shotbyBavo, Duell