HOT: Herlings van start in MXGP Lommel!

HOT: Herlings van start in MXGP Lommel!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nadat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) tijdens de GP van Nederland een breuk in zijn schouderblad opliep, was het lang onduidelijk wanneer hij weer zou rijden. Na een controle bij Dr. Claes op vrijdag kreeg de viervoudige wereldkampioen het groene licht om in Lommel te rijden. Om zichzelf te testen, werkte Herlings vandaag eerst een training af.

“Zelf schat ik de kansen dat-ie gaat rijden op 50-50,” had KTM’s sportief manager Joël Smets eerder deze week aangegeven. Dat Herlings màg rijden, is echter één ding. Omgaan met de zware pijn op de meest veeleisende omloop op de WK kalender is nog heel wat anders.

Ondertussen is genoegzaam bekend dat Jeffrey de pijn kan verbijten als geen ander. Tijdens de eerste manche in Oss, waarbij hij net na de start de veelbesproken breuk in zijn linkerschouderblad opliep, knalde de Nederlandse superster door de pijngrens en schreef de eerste reeks op zijn naam! Door de snelle opeenvolging van wedstrijden zou ‘n forfait dit weekend zwaar kunnen doorwegen in de eindafrekening. Herlings miste immers de GP van Tsjechië vorig weekend en de tweede race in Oss. Hierdoor staat hij momenteel zesde op 51 punten van WK leider Tim Gajser.

Hoe Herlings zal omgaan met het fysieke ongemak aan zijn schouder zal dus beslissend zijn voor zijn kansen. Teamgenoot Tom Vialle, gekwetst aan de pols, probeerde eerst te rijden in Maggiora maar moest uiteindelijk zijn terugkeer uit stellen. Ex-GP winnaar Brian Jorgensen ging Jeffrey Herlings voor. Ook hij reed jaren geleden met een breuk in zijn schouderblad.

LEES MEER  (O)NK Sidecars / Quads Varsseveld AFGELAST

Tekst: Redactie
Foto: Pascal Haudiquert, Ray Archer

Uw reacties

Ook te lezen