X

HOT: Stort Triumph zich op MX en enduro?

Qua teaser kan het tellen. De Britse motorfabrikant Triumph loste vandaag beelden waarop SX/MX legende Ricky Carmichael en viervoudig wereldakampioen enduro Ivan Cervantes te zien zijn in zwarte T-shirts van Triumph. Op de foto’s staat alleen de cryptische vermelding: “Officiële aankondiging 20.07.2021”

Hoewel de hint over het nakende grote off-road nieuws vlot rond gaat, is er nog geen zekerheid over de inhoud van het nieuws! Wat weten we op dit moment dan wel?

  • Dat we morgen rond 12u uit ons onwetende lijden verlost zullen zijn!
  • Dat ze bij Triumph zeker niet vies zijn van motorfietsen die hun mannetje staan op onverhard. Denk maar aan de Scrambler en desert racer modellen waarmee Steve McQueen furore maakte.
  • Dat Triumph interesse heeft in motorsport. Getuige o.a. hun rol als motorleverancier aan de Moto 2,  het PTR Racing Triumph fabrieksteam in British Supersport, hun aanval op het snelheidsrecord met Guy Martin enz…
  • Opvallend detail: zowel Carmichael als Cervantes zijn achter de schermen al een tijdje in contact met Triumph. Beiden postten ze immers al eerder over het Britse merk en Cervantes, vroeger voor KTM en GasGas actief, werd al geregeld gesignaleerd op de Triumph 1200 Scrambler XE. Carmichael is echter niet de eerste motorcross ambassadeur die Triumph onder de arm neemt.  Jaren geleden ging ex-250cc wereldkampioen Neil Hudson “The GOAT” al voor. Dat was ter promotie van de offroad kwaliteiten van de Tiger 1200.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ivan Cervantes (@25ivancervantes25)

De meest voor de hand liggende lancering, gezien het huidige aanbod van moderne klassiekers, hoogpoters en sportieve roadsters, zou een nieuwe dual-sport zijn. Met Cervantes en Carmichael wordt dan elk ‘n deeltje van dat DNA vertegenwoordigd.
Andere mogelijkheden: een pure rallyraid motor waarmee Triumph de strijd aangaat met KTM, Honda, Yamaha en Hero in de Dakar.
En als we echt gek mogen doen, dan kondigt Triumph morgen doodleuk aan dat het in 2022 met een eigen motorcross en enduro gamma op de proppen komt!
Wat denk jij? Laat het ons hieronder weten.

Eén ding is zeker, Triumph bedient zich maar al te graag van het stoere imago van de filmster/actiesportheld avant la lettre Steve McQueen. Getuige deze Triumph Scrambler 1200 Steve McQueen Edition.


Foto’s:
Triumph