Sexton wint, Ferrandis loopt verder uit

Sexton wint, Ferrandis loopt verder uit
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Op het prachtige circuit van Washougal heeft Chase Sexton de zevende wedstrijd van het Lucas Oil Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder werd eerste en derde waarmee hij zijn tweede ‘Pro National’ uit zijn carrière won voor ELi Tomac (2-2) en Dylan Ferrandis (5-1). De Fransman doet goede zaken in het kampioenschap, de Rookie vergroot zijn voorsprong na 47 punten omdat Ken Roczen (6-10) vandaag niet lekker in de wedstrijd zit.

1e manche
Wanneer het starthek valt voor de eerste manche reageert Sexton het beste en de Honda-rijder neemt de leiding voor Webb, Roczen, Max Anstie en Christian Craig. Ferrandis begint als elfde aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden. Na tien minuten wedstrijd heeft Marvin Musquin zich goed naar voren gewerkt en hij komt op de derde plaats ten kosten van teamgenoot Webb. Niet veel later moet de Supercross kampioen ook plaats maken voor Tomac, Barcia en Ferrandis die met elkaar in duel zijn. Halverwege de wedstrijd heeft Roczen acht seconden voorsprong op Musquin maar de Fransman zit goed in de wedstrijd. Hij werkt de achterstand op de Duitser weg. In zijn schaduw gaat Tomac mee en hij passeert beide voormalige wereldkampioenen! Musquin wordt derde voor Barcia die Ferrandis achter zich weet te houden. Roczen zakt terug naar de zesde plaats.

2e manche
De beste start is nu voor Webb gevolgd door Ferrandis, Sexton, Aaron Plessinger en Roczen. De leider in de tussenstand verspilt geen tijd en gaat direct in de aanval bij de KTM-rijder. Met succes want de Fransman neemt de leiding en wint de tweede manche! Geen beste start voor Tomac maar de Kawasaki-rijder heeft een goed tempo te pakken en hij werkt zich naar de tweede plaats. De achterstand op Ferrandis is dan al te groot om nog voor de overwinning te gaan. De Kawasaki-rijder wordt tweede voor Sexton die daarmee de dagzege pakt. Plessinger komt als vierde over de finish voor Musquin terwijl Roczen niet verder komt dan een teleurstellende tiende plaats.

LEES MEER  MX2: Sacha Coenen wint opnieuw, Everts wordt tweede

Volgende keer:
De komende twee weekenden geen wedstrijden in de USA, het kampioenschap gaat op 14 augustus verder in Unadilla.

Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 450MX #7; Washougal, USA:
1e manche
1. Chase Sexton USA Honda
2. Eli Tomac USA Kawasaki
3. Marvin Musquin F KTM
4. Justin Barcia USA GasGas
5. Dylan Ferrandis F Yamaha
6. Ken Roczen D Honda
7. Cooper Webb USA KTM
8. Christian Craig USA Yamaha
9. Max Anstie GB Suzuki
10. Joey Savatgy USA KTM

2e manche
1. Dylan Ferrandis F Yamaha
2. Eli Tomac USA Kawasaki
3. Chase Sexton USA Honda
4. Aaron Plessinger USA Yamaha
5. Marvin Musquin F KTM
6. Christian Craig USA Yamaha
7. Justin Barcia USA GasGas
8. Christian Craig USA Yamaha
9. Joey Savatgy USA KTM
10. Ken Roczen D Honda

Dagklassement:
1. Chase Sexton USA Honda 1-3
2. Eli Tomac USA Kawasaki 2-2
3. Dylan Ferrandis F Yamaha 5-1
4. Marvin Musquin F KTM 3-5
5. Justin Barcia USA GasGas 4-7

Tussenstand na 7 wedstrijden:
1. Dylan Ferrandis F Yamaha 303
2. Ken Roczen D Honda 256
3. Eli Tomac USA Kawasaki 249
4. Justin Barcia USA GasGas 239
5. Chase Sexton USA Honda 238

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ProMotocross

Uw reacties

Ook te lezen