Zege Sjef Platte in Geldermalsen

Zege Sjef Platte in Geldermalsen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Daags na de wedstrijd in Berghem kwamen de MON-jeugdmotorcrossers opnieuw in actie in Geldermalsen. In de MX2-jeugd klasse was het Sjef Platte die er met de overwinning vandoor ging. Platte leidde in de eerste manche vanaf de start het deelnemersveld en had snel een voorsprong te pakken om de manche af te sluiten met een voorsprong van 25 seconden.

Alec Blokland begon de manche op een vijfde plaats en reed zich langzaam maar zeker naar voren. Halverwege de manche nam hij de tweede plaats over, maar Platte had inmiddels al een voorsprong opgebouwd. Voor Blokland restte dan ook niets anders als de tweede plaats veilig te stellen. Kampioenschapsleider Eric van Helvoirt kende een slechte start van de manche. Na twee ronden kwam hij zelfs als tiende door en leek een podium ver weg. In het vervolg van de manche reed van Helvoirt sterk en hij wist terug te rijden naar de derde plaats in de manche. Silvio van der Rijt kende met een tweede plaats een goede start van de manche. Echter verloor hij elke ronde iets aan terrein op de snellere deelnemers om uiteindelijk uit te komen op de vierde plaats in de manche. Jippe Selen maakte de top vijf compleet. Komende vanaf een achtste plaats reed Selen een stabiele wedstrijd om na acht ronden de vijfde plaats over te nemen van Simon van den Berg. Selen hierna nog dicht bij de vierde plaats, maar kwam hiervoor net een of twee ronden tekort.

De wedstrijd werd door de weersomstandigheden slechts verreden over één manche.

LEES MEER  Ken de Dycker over zijn uitstapje met een Fantic

Uitslag eerste manche MX 2-jeugd Geldermalsen (tevens dagklassement):
1. Platte, 2. Blokland, 3. van Helvoirt, 4. van der Rijt, 5. Selen, 6. van der Beek, 7. Freriks, 8. van den Berg, 9. Hijnen, 10. Spierings.

Bruto-tussenstand MON MX 2-jeugd 2021:
1. van Helvoirt 268, 2. Platte 236, 3. Blokland 221, 4. van der Rijt 217, 5. Freriks 179, 6. Hijnen 169, 7. Selen 153, 8. van Tuil 142, 9. van der Beek 135, 10. van der Cruijsen 130.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: Wilco van Dijk

Uw reacties

Ook te lezen