X

De herstart van het ONK is in Boekel

Komend weekend gaat het KNMV Open Nederlands Kampioenschap verder in Boekel. De jeugd komt nog niet in actie maar van 125cc, 250cc, 500cc en de Dames staan weer achter het starthek. Wij kijken vooruit naar de wedstrijden op ‘Circuit Bezuidenhout’.

Op zaterdag komt het ONK125cc en ONK Dames in actie. In de lichtste klasse staat Ivano van Erp aan de leiding voor Bradley Mesters en Mirco ten Kate (foto). Scott Smulders wist de eerste wedstrijd in Arnhem maar in Halle kwam hij de tweede manche niet aan de finish. De BT Racing-rijder staat momenteel aan de leiding in de ADAC Junior Cup 125cc. Gaat hij er helemaal voor komende zaterdag of spaart hij zich voor de laatste twee ADAC wedstrijden?

Bij de Dames bezet Lynn Valk de leidende positie na haar dubbelslag in Axel. De Husqvarna-rijdster wordt gevolgd door Britt Jans-Beken en Shana van der Vlist. Vorig weekend won de Apeldoornse de EMX Women titel en ze staat aan de leiding in het WK. In Boekel zal de KTM-rijdster alleen genoegen nemen met het maximale. Jans-Beken (foto) heeft inmiddels al laten zien de aansluiting bij de top te hebben gevonden.

De Italiaan Andrea Bonacorsi staat aan de leiding in het ONK250 maar de Yamaha-rijder staat niet op de deelnemerslijst voor Boekel. Teamgenoot Dave Kooiker staat er wel op en hij zal proberen de leiding in de tussenstand over te nemen. Kooiker wordt op slechts een punt gevolgd door Kjell Verbruggen. Opvallende namen op de deelnemerslijst zijn Mathys Boisrame en zijn Deense F&H Racing-college Mikkel Haarup.

Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in Arnhem won Jeffrey Herlings beide manches. Komende zondag staat de KTM-rijder ook op de deelnemerslijst, het is immers een thuiswedstrijd voor ‘The Bullet’ die vlakbij het circuit opgroeide. Brian Bogers bezet momenteel de tweede plaats in de tussenstand voor Maxi Nagl maar beide zijn niet aanwezig bij MC Boekel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Niek Fotografie