X

Geslaagde Keiheuvel voor JM Honda Racing!

Kopman Henry Jacobi werd gisteren knap derde na oud-winnaars Glenn Coldenhoff en Jeffrey Herlings. Ook Yentel Martens stond echter zijn mannetje in Balen en werd zesde. Michele Cervellin, steeds dichter bij zijn vertrouwde vorm, eindigde negende in de eerste manche!

De hele dag was Jacobi bij de snellere mannen, dat resulteerde middels een 4-3 score in een fraaie derde plaats. Yentel Martens  kwam in het sterke internationale gezelschap goed voor de dag met een zesde plaats (5-7). Omdat Cervellin in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een veertiende plaats.


Aan het einde van de dag stond er een superfinale op het programma waarin de beste vijftien rijders uit de MX2 het op namen tegen de beste vijftien rijders van de MX1 klasse. Het circuit was ondertussen loodzwaar geworden maar dit weerhield de rijders er niet van om nog een keer alles te geven. Jacobi reed hierin lang op een vierde plaats maar door een kleine schuiver sloot hij af als vijfde. Martens startte net buiten de top vijf maar door een fout in de beginfase werd hij teruggeslagen naar een twaalfde plaats. Hij herpakte zich goed en wist de superfinale af te sluiten op een elfde plaats.

Jacky Martens (teammanager JM Honda Racing): “Het was een hele goede dag voor ons. We hebben deze week weer iets gevonden dat hier in Balen goed heeft uitgepakt en waarmee we een stap voorwaarts hebben gezet. Jacobi deed het super in het zand en reed een hoog tempo. Yentel deed het boven verwachting goed. Hoewel hij al lang niet meer op dit niveau heeft gereden, deed hij in beide manches erg goed mee! Cervellin komt steeds beter in zijn ritme en hopelijk kan hij de komende drie weken nog een stap zetten zodat hij in Turkije weer mee kan strijden in de top vijftien van het WK.’’

Foto’s: shootyoube, Gino Maes