X

Komt er een elektrische crossmotor “made in Belgium”?

Afgelopen weekend raakte bekend dat een Belgische start-up van elektrische motorfietsen meer dan 1 miljoen euro kon ophalen. Dit is nodig om de productie van hun motorfietsen te kunnen starten.

We hebben het over het Antwerps bedrijf Trevor, dat gesticht werd door Philippe Stella en Jeroen-Vincent Nagels. Ze waren eerder consultant in de autobranche en werkten ook voor Saroléa, die andere Belgische fabrikant van elektrische motoren.

De twee petrolheads amuseerden zich te pletter met oude tweetakt crossmotoren en zo groeide het idee om een elektrische crosser te bouwen. Trevor was geboren. Omdat de markt het vraagt zijn ze eerst begonnen met het ontwikkelen van een stadsversie voor korte afstanden. Later kan er dan eventueel een volbloed crosser bijkomen.

De twee oprichters van Trevor

Van de stadsversie zijn intussen het ontwerp, de ontwikkeling en de demo’s achter de rug en is het tijd voor de productie. Daarvoor injecteerde een Canadese investeringsgroep 1,1 miljoen euro. Trevor kan ook rekenen op de steun van de Vlaamse Overheid. Meer weten? Surf dan naar hun website https://www.trevormotorcycles.com

Foto’s: Instagram Trevor