X

MX Keiheuvel: Coldenhoff houdt Herlings af!

Glenn Coldenhoff, zelf ‘n oud-winnaar op de Keiheuvel, verkocht zijn huid duur! Ondanks de druk van Jeffrey Herlings hield de Monster Energy Yamaha goed stand. Hij klopt zijn landgenoot met 1,3 seconden voorsprong.

Coldenhoff nam samen met Yentel Martens een kanonstart. Terwijl Martens al snel plaats moest ruimen voor het geweld achter hem, breidde Coldenhoff stelselmatig zijn voorsprong uit. Brian Bogers was ongwild pechvogel van dienst en moest na een vroege val van ver terugkomen.

Jeffrey Herlings reed een berekende wedstrijd maar eens hij had afgerekend met Brent Van Doninck ging het snel. Eens in het wiel van Coldenhoff ging hij er ook rap over maar ‘The Hoff’ sloeg terug en won ook de einspurt! Als troostrprijs liet Herlings de snelste ronde van de wedstrijd optekenen. JM Honda Racing’s Henry Jacobi had een mindere start toch eindigde hij uiteindelijk knap 4de na Brent Van Doninck.

Die laatste had trouwens wel zijn visitekaartje afgegeven om zijn MX of Nations selectie kracht bij te zetten! Van Doninck hing lang tweede en moest door een paar kleine foutjes finaal genoegen nemen met de derde plaats. Ook Martens kon tevreden zijn, hij sleepte een mooie 5de plek uit de brand.

Inters 500 race 1 

1. Glenn Coldenhoff
2. Jeffrey Herlings
3. Brent Van Doninck
4. Henry Jacobi
5. Yentel Martens
6. Shaun Simpson
7. Kevin Strijbos
8. Calvin Vlaanderen
9. Michele Cervellin
10. Micha Boy De Waal
11. Jilani Cambré
12. Brian Bogers
13. Nick Triest
14. Sven Vandermierden
15. Ken De Dycker
16. Jordi Van Mieghem
17. Arno Van Mieghem
18. Greg Smets
19. Kevin Van Geldorp
20. Mitchel Van den Essenburg