X

Noam Blomme scoort goed in Denemarken

De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc North-West is goed verlopen voor Noam Blomme. De in Overpelt geboren crosser wist zich beide manches in de punten te rijden. Helaas werd de eerste manche geschrapt door de wedstrijdleiding. Met drie punten keert de scholier terug uit Sonderborg.

Voor het EMX85 is Europa in vier zones verdeeld, de beste 10 crosser per zone mogen medio september in actie komen tijdens de grote EMX-finale in Italië. De eerste van de drie kwalificatie evenementen werd dus verreden in Denemarken.
Noam werd in Groep B ingedeeld op de zaterdag voor de vrije trainingen en de kwalificatie. De wedstrijd voor de startposities verliep goed en Noam kwam als vierde over de finish. Dat betekend dus een goede startplaats voor de beide manches op zondagmiddag wanneer de punten echt verdeeld gaan worden.
De eerste manche begint de KTM-rijder goed en hij zoekt direct een plekje in de top tien. Het gaat er heftig aan toe en dat zorgt voor zowel de gele vlag als dokters vlaggen tijdens de wedstrijd. De wedstrijd gaat echter door en Noam komt als tiende over de finish. Later besluit de wedstrijdleiding de uitslag te laten vervallen. Te veel rijders hebben weinig tot geen rekening gehouden met de vlaggen van de officials.
De start van de tweede manche is minder goed voor Noam maar hij geeft niet op. Het is hard werken om de punten binnen te komen maar dat lukt de 13-jarige crosser. Met de achttiende plaats scoort Noam drie punten.

Volgende keer:
Volgend weekend is de tweede wedstrijd in Slowakije, daar zal Noam niet in actie komen door verplichtingen in eigen land. Een week later tijdens de derde en laatste wedstrijd in Tsjechië is hij er weer bij.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend