Segers benut optimaal Brackman’ pech!

Segers benut optimaal Brackman’ pech!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De jongens en meisjes, mannen en vrouwen van de VJMO en MCLB stelden dit weekend hun tenten op in Oostkamp. Van de partij was oude getrouwe David Segers alsook de jonge(re) wolven Wietse Brackman en Tallon Verhelst.

In de eerste manche was het alvast ‘ouderdomsdeken’ David Segers die het beste uit de startblokken wist weg te raken. De man op KTM hield een hele tijd Wietse Brackman achter zich in een spannend duel, maar halfweg wedstrijd vond Wietse Brackman toch een gaatje om zich voorbij David Segers te wurmen. Alléén sloeg even later voor Wietse Brackman het noodlot toe, toen hij vanuit leidende positie de wedstrijd moest staken met een gebroken frame. Als resultaat van “Wacko Bracko” zijn pech kreeg David Segers opnieuw de leiding van de wedstrijd in handen en deze gaf de man op zijn Geecobikes KTM niet meer af! Hij finishte uiteindelijk met zeven seconden voorsprong op Tallon Verhelst en een met een halve minuut voorsprong op de derde man in wedstrijd Dennis Wagemans.

Bij de start van de tweede manche zagen we Mattis Meersschout de kopstart nemen voor Greg Demeulemeester en David Segers. Wietse Brackman kende opnieuw minder geluk en ging in de eerste meters tegen de grond.

David Segers maakte al in de eerste ronde werk van de twee snel starters: Meersschout en Demeulemeester op de leiding in de wedstrijd over te nemen. Hierna kon de KTM-piloot aan uitbouwen van zijn voorsprong en controleren denken, en dat was dan ook wat hij deed! David Segers reed onbedreigd naar zijn tweede reeksoverwinning van de dag. Achter de leider in de wedstrijd zagen we een mooie inhaalrace van Wietse Brackman die van de allerlaatste plaats zich terug wist te vechten tot de tweede plaats! Met rondetijden die evenwaardig en soms zelfs sneller waren dan deze van David Segers waren de kijklustige, door de pech van Brackman, een mooi duel misgelopen. Op de derde plaats finishte Tallon Verhelst.

In de eindafrekening ging de eindoverwinning in de klasse van de Internationale 500cc logischerwijs naar David Segers die beide manches had weten te winnen. Naast hem kreeg hij Tallon Verhelst als tweede, en Dennis Wagemans als derde op het podium. Bij de Internationale 250cc klasse kreeg Jérôme Biets de grootste lauwerkrans, hij wist deze klasse te winnen voor zijn concurrenten Ilan Heirwegh en Stanley Verstraete. De Internationale B Open klasse had slechts twee deelnemers. Jens Van Laere won in deze klasse van Damon Tanghe.

Als we nu naar de stand in het MCLB Kampioenschap van België kijken in de Internationale 500cc klasse, dan zien we dat David Segers met 8 punten voorsprong leidt voor Wietse Brackman. Beide heren tellen respectievelijk 168 punten en 160 punten. Op de derde plaats en 23 punten afstand staat Tallon Verhelst met 145 punten. In de Internationale 250cc klasse is de strijdt om het kampioenschap zich in de richting van Jérôme Biets aan het ontwikkelen. Hij telt namelijk 39 punten voorsprong op Stanley Verstraete, die de tweede plaats bezet en 90 punten voorsprong op Ilan Heirwegh. Ook bij de Internationale B Open is het kampioenschap minder spannend met Jens Van Laere die 42 punten voorsprong telt op de tweede Damon Tanghe. De andere jongens staan op nog een ruimere achterstand.

Als u graag de resultaten wil bekijken van alle verreden manches in Oostkamp, kan u dit op deze link.
Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Braapshots

Uw reacties

Ook te lezen

 • Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  De eerste van de drie wedstrijden in Arco di Trento is niet goed verlopen voor Brent Van doninck. De Gebben-Van Venrooy Racing-rijder kwam net als vorige week in Spanje niet …
 • Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Kersvers bakkenisten Wereldkampioen Nicolas Musset veruild team Bax voor team Hermans in 2022. Koen Hermans/Nicolas Musset reden al eerder samen.  Dit deed men niet onverdienstelijk, Hermans/Musset werden samen derde in …
 • VIDEO: Jago Geerts over zijn podium in Trentino

  VIDEO: Jago Geerts over zijn podium in Trentino

  Het was alweer een tijdje geleden dat Jago Geerts nog op het podium stond. In Arco di Trento demonstreerde de Kempenaar echter opnieuw zijn klasse. Journalist Stefaan Lammens sprak hem …
 • Sven van der Mierden zet de kroon op het seizoen

  Sven van der Mierden zet de kroon op het seizoen

  In Sint Isidorushoeve heeft Sven van der Mierden de laatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc gewonnen. De GasGas-rijder won beide manches en verzekerde zich tevens van de …