X

Team Belgium is klaar voor Farleigh Castle

Op 11 en 12 september is het weer tijd voor de jaarlijkse hoogmis voor vintagecrossers want in Farleigh Castle wordt alles in gereedheid gebracht voor de Motorcross der Naties voor Veteranen. En die vier straffe Belgen van 2019 zijn er ook weer bij.

Dat zijn Filip Van Dijck, Sven Breugelmans, Steve Ramon en Ken de Dycker. Zij wonnen de 2019 editie met zoveel “schwung” dat ze prompt opnieuw op de deelnemerslijsten prijken. Teammanager Danny Scheers verwacht ook nu weer veel van de vier snelle Belgen maar benadrukt ook dat het dit jaar geen senicure is om een team naar Engeland te sturen. De Brexit en de coronacrisis zorgt voor massaal veel papierwerk, douaneformaliteiten en coronamaatregels aan de andere kant van het kanaal.

 

Hoe dan ook, de Belgische delegatie is klaar voor een nieuwe strijd tegen de oude rivalen uit de VS en Engeland. Die “clash” had vorig jaar al moeten plaatsvinden maar de coronacrisis stak daar een stokje voor. Door de beslommeringen van de Brexit en de coronacrisis is het deelnemersveld een stuk kleiner dan andere jaren. Team USA, dat elk jaar sterk voor de dag komt, is dit jaar wat gewijzigd. Het zijn deze keer Keith Johnson, Sean Hamblin, Mike Brown en Doug Dubach die afzakken naar Farleigh Castle.

De Britten zelf pakken ook uit met een team dat kan gaan voor de overwinning. Wat dacht je van Mark Eastwood, Mervyn Anstie, Kurt Nicoll en Billy McKenzie. Ook zijn er een aantal Belgen en Nederlanders die individueel meedoen aan de nevenreeksen. Dat zijn Erwin Budts, Pascal Delchambre, Mart Hink, Ronny Lambrechts, Danny Scheers, Bernard Stennier, Peter van den Broeck, Joris van den Eynde, David Lacasse, Wim Couwberghs, Paul Dijkstra, Ad Groffen en Alain Collin.

Foto’s: Manu Jacques, archief MXVintage, Adam Duckworth