X

Teleurgesteld maar pech was vandaag sneller

De afgelopen weken stonden voor Dean Gregoire in het tekenen van het FIM Junior World Championship 65cc. De knie problemen werden intensief behandeld met als doel de wedstrijd in Griekenland. De snelheid in het warme Megalopolis was goed maar de pechduivel was sneller. De 10-jarige crosser kwam alleen in de eerste manche aan de finish. De overwinning ging naar de Hongaar Aron Katona die beide manches won.

Tijdtraining:
Op zaterdag zijn de vrije trainingen gevolgd door de kwalificatie. De KTM-rijder stuurt zijn SX65 beheerst over het beton harde circuit en weet de tweede tijd op de klokken te zetten. Het is bijzonder warm dus het beloofd een zware wedstrijd dag te worden. Dean voelt zich goed maar heeft er vooral heel veel zin in!

1e manche
De start is niet zo goed en hij begint buiten de top tien aan de wedstrijd. Vanaf de elfde plaats knalt hij de top tien binnen om als vierde uit de eerste ronde te komen. Dan is hij even te gretig op het harde en schuift Dean onderuit. De motor starten wil echter niet lukken en heel veel tijd gaat verloren! Van buiten de top 25 komt Dean heel erg sterk terug en op de zevende plaats aangekomen kijkt hij het groepje dat strijd om de vierde plaats in de rug. Dat geeft een extra boost maar twee kleine schuivers zorgen voor oponthoud. Met de elfde plaats is Dean niet tevreden maar er zijn nog mogelijkheden om met een sterke tweede manche het evenement goed af te sluiten.

2e manche
Ook de tweede manche komt Dean goed uit de startblokken maar ook nu gaat het mis. Een aantal crossers gaat onderuit en de Alpinestars-geklede rijder licht onderop. Hij wil snel verder maar dan ziet hij de motor. Deze heeft de nodige klappen moeten opvangen, de radiateur is lek en de koppelingskabel is kapot. De wedstrijd zit erop en Dean keert zeer teleurgesteld terug naar het rennerskwartier.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #YouthProMX