X

FIM zoekt nieuwe promotor voor WK Supercross!

Eind juni liep het bericht binnen dat Feld Entertainment zijn promotierechten op het WK Supercross niet zou verlengen bij de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme). Nu lanceerde de FIM een zogenaamde tender. Hiermee nodigt de federatie kandidaat-promotoren voor het WK Supercross uit om zich kenbaar te maken.

Gisteren maakten de FIM dus bekend dat ze op zoek zijn naar een promotor voor het WK Supercross. De  promotierechten zouden lopen van 2022 t.e.m. 2031. Voor alle geïnteresseerden, dit is alvast wat de FIM verwacht van de nieuwe promotor. Kandidaten hebben tot 15 oktober de kans zich aan te melden.

Enkele maanden geleden sprak FIM voorzitter Jorge Viegas zich enorm positief uit over de samenwerking met Feld Entertainment. Daarnaast liet de Portugees weten dat de overeenkomst zonder Covid-19 crisis zeker zou zijn verlengd. Zoals alle bedrijven in de entertainment- en sportindustrie werd Feld zwaar getroffen. In maart vorig jaar ontsloeg het 90% van alle werkkrachten.

Daar voegde Viegas nog aan toe: “Met de voortdurende steun van onze nationale federatie in Noord-Amerika – de AMA – heb ik er alle vertrouwen in dat de supercross serie spoedig weer het niveau van vóór de pandemie zal bereiken en dat wij als de FIM in de toekomst opnieuw de gelegenheid zullen hebben om een nieuwe overeenkomst te onderzoeken. In de tussentijd wil ik namens de FIM onze Amerikaanse vrienden alle succes toewensen.”

Foto: CDS