Geen Motorsalon in januari?

Geen Motorsalon in januari?
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het jaarlijkse Auto- en Motorsalon in Brussel hangt opnieuw aan een zijden draadje na de annulering van vorig jaar. Toen gooide de coronacrisis roet in het eten maar nu is er een heel andere reden.

Een aantal merken gooiden de handdoek in de ring en nemen half januari 2022 niet deel aan de Brussels Motor Show zoals het evenement tegenwoordig heet. Bij Febiac liepen intussen annuleringen binnen van Volvo en de D’Ieteren-merken Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley en Lamborghini. Mazda liet woensdag weten dat het afziet van deelname.

Alle ogen zijn nu gericht op de Stellantis-merken Peugeot, Fiat, Opel, Citroën en Jeep. Als zij afhaken doet de rest ook niet mee. Bovendien stelt Febiac dat het Autosalon kan plaatsvinden als meer dan 75% van de merken meedoet en dat zou het geval niet zijn als de Stellantisgroep afhaakt.

We ontvingen nog geen berichten van motorfietsfabrikanten die al dan niet zouden meedoen. Febiac deed bij hen nog geen rondvraag over een eventuele deelname. Wel is het zo dat als het Autosalon niet kan plaatsvinden dat dan ook het Motorsalon geannuleerd wordt. De Piaggio-groep heeft alvast laten weten af te zien van deelname.

De trend dat grote autofabrikanten hun neus ophalen voor de grote autoshows is al langer ingezet. Zo sneuvelde recent ook de IAA Frankfurt om dezelfde reden. Vrijdag wordt definitief beslist of het Autosalon doorgaat, bleek woensdagochtend na een directievergadering bij de automobielfederatie en organisator Febiac. Tegen dan moeten alle auto- en motormerken aangeven of ze mee doen of niet.

LEES MEER  Colt Nichols tekent bij HEP Motorsports

Foto: Gino Maes

Uw reacties

Ook te lezen

 • Edvards Bidzans gaat zijn GP-debuut maken

  Edvards Bidzans gaat zijn GP-debuut maken

  Komend weekend maken diverse rijders hun rentree in het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2. Romain Febvre, Brent Van doninck, Adam Sterry, Josh Gilbert, Thibault Benistant, Bobby Bruce en Alberto Forato keren terug …
 • Christophe Charlier kondigt zijn afscheid aan

  Christophe Charlier kondigt zijn afscheid aan

  Eerder deze week heeft Christophe Charlier bekend gemaakt zijn carrière volledig te beëindigen. In 2009 wist de Fransman het EMX250 te winnen voor Jeffrey Herlings. In zijn GP-carriere stond hij …
 • Colt Nichols tekent bij HEP Motorsports

  Colt Nichols tekent bij HEP Motorsports

  Colt Nichols zal de rest van het seizoen uitkomen voor Suzuki-HEP Motorsports. De Amerikaan nam vorige maand afscheid van Beta en nu is duidelijk waarom. Na een voorbereidingsperiode zal Nichols …
 • Welcome to Lommelwood!

  Welcome to Lommelwood!

  Al meer dan vier decennia is Lommel het complete hart van de mondiale motorcross. Fabrikanten komen naar hier om hun nieuwe motoren op de proef te stellen, ’s werelds beste …