ISDE: Belgen hebben top-10 te pakken!

ISDE: Belgen hebben top-10 te pakken!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het aandringen van het Belgische team werd vandaag beloond met hun intrede in de top-10! Een prima Erik Willems was opnieuw de gangmaker maar ook Open World Cup 4S kampioen Dietger Damiaens beet goed van zich af.

Van Nederlandse zijde lieten zowel Thierry Pittens als Daan Bruijsten een goede dag optekenen! De 14de plaats van de Oostenrijkers is zeker nog haalbaar.

België moet het stellen zonder kopman Antoine Magain en World Cup Open 4S vicekampioen Mathias Van Hoof. Hierdoor was een top-10 plaats vooropgesteld als doel en Team Belgium zit dus in de juiste flow.


Kort genoteerd

 • Erik Willems (foto boven) had een beetje tijd nodig om op gang te komen. Daarna ging het rijden steeds beter. Dat goede gevoel werd zelfs vertaald in tijden die de top-30 benaderen. Willems staat nu 38ste in de scratch.
 • Ook Dietger Damiaens  (foto boven) blijft groeien in deze ISDE. Damiaens voelt zich beter op zijn gemak maar moest in de voorlaatste special van de endurotest wel afrekenen met een val. Conditioneel is de voormalige Belgische MX kampioen dan weer ijzersterk wat het beste laat vermoeden voor de laatste dagen wanneer de “Six Days” echt een slijtageslag worden!
 • De derde rijder van het Belgische World Trophy team, Gauthier Lillo, ligt in balans met Junior Henson Lievens. Op dag drie trok Lillo aan het langste eind. Gisteren was dat GasGas rijder Lievens.
 • De derde dag is traditioneel een kantelmoment waarop veel rijders de wedstrijd verlaten. Alle Belgische clubrijders zijn echter nog in koers. Inclusief de jonge rookies Arhur Sente en Nicolas Vandommele. Goed bezig gasten!

 

 

 • Lekker dagje voor Thierry Pittens! De JTX coureur komt nu echt goed op gang. Een sprong van P58 naar P54 was de beloning
 • Daan Bruijsten (foto boven) volgde het voorbeeld van teammaat Pittens en boekte zelfs nog meer progressie. Van P69 naar P58, mooi zo.
 • Na het tragische overlijden van Arnold Staal gisteren ging het Nederlandse MCCZ clubteam niet meer van start.
 • Nieuwe routes, en vier nieuwe proeven waar de rijders collectief naar snakken want alle proeven kregen het al zwaar te verduren.
 • Mike Bokslag kampte met wat motorische problemen. De hele dag liep de KTM niet meer zoals het hoort maar er werd wel met man en macht gezocht om het euvel te verhelpen. Hopelijk morgen beterschap.
 • In de Junior Trophy stijft Team NL van tien naar negen door het uitvallen van Finland.

Foto’s: Dina Damiaens

Uw reacties

Ook te lezen

 • Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Met de nodige trots kunnen we melden dat Hoco Parts per 1 november 2021 de officiële distribiteur van Red Bull SPECT Eyewear is geworden. Hierdoor geven we de veeleisende off- …
 • Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Ook in 2022 zal Sven van der Mierden uitkomen voor het ATG-JHMX-GasGas Racing Team. De Brabander wist het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc op zijn naam te schrijven en zal …
 • Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Bij een sport draagt vaak het hele team dezelfde kleding. Custom team wear geeft een professionele uitstraling tijdens een wedstrijd of evenement. Bij Smets Zeefdruk weten ze er alles over! …
 • E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  Wereldwijd wordt er naarstig gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische motoren. De eerste straatmotoren zijn er al maar voor competitiegerichte motoren zijn de uitdagingen een stuk pittiger. Elektrisch rijden kent …