ISDE: Drama voor de Fransen

ISDE: Drama voor de Fransen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Josep Garcia ging op de voorlaatste dag nog eens flink tekeer. De Spaanse scratch leider won zo vier van de vijf proeven. Dat Italië zowel in de World Trophy als Junior World Trophy op winst afstevent, was geen nieuws. De pech van Frankrijk wel.

De razendsnelle Josep Garcia moest slechts één test afstaan. In de eerste crosstest van de dag was Andrea Verona namelijk 1,73(!) seconde sneller dan Garcia.

Kort genoteerd

  • De Fransen lagen nog steeds in de clinch met de VS en Zweden om alnso de laatste podiumplaats te claimen. Die droom zag Team France echter stuk spatten door valpartijen van Théo Espinasse en Hugo Blanjoue. Allebei moesten zo door crashes op hoge snelheid worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Bon rétablissement les gars!
  • Helaas werd vandaag ook het slechte nieuwe vanuit het Amerikaanse Junior kamp bevestigd. Austin Walton had zijn schouder gebroken waardoor ook de Amerikaanse Juniors de handdoek in de ring moesten gooien.
  • Bevrijd van de druk om op safe te rijden, liet de Amerikaan Dante Oliveira wel toptijden optekenen. De Red Bull KTM rijder was de beste Junior met een knappe 5de tijd.
  • Ook de ongenaakbare Josep Garcia (foto boven) hield het niet altijd op twee wielen. Zelfs hij smakte vandaag enkele keren tegen de grond.
  • De eerste proef van de dag, de Stellara Cross Test, werd geannuleerd vanwege het stof. Tot overmaat van ramp stond er geen wind. Later op de dag werd deze proef alsnog verreden toen er gelukkig wel wind was opgekomen.
  • De Zweed Mikael Persson was opnieuw derde na Garcia en Verona.
  • Morgen is er nog de afsluitende crossproef en dan zit de 2021 International Six Days Enduro er weer op.
LEES MEER  Techniek: de GET Jump-starter Mini

Foto: Pole Position Communication, Future7Media

Uw reacties

Ook te lezen