X

Jarne Bervoets doet Europese ervaring op

In eerste instantie wilde vader Marnicq Bervoets nog niks weten van de internationale ambities van zoon Jarne. De jongen hield echter vol dat hij het EMX wilde rijden dus ging zijn vader ermee akkoord. Het verliep boven verwachting voor de Yamaha-rijder.

De eerste wedstrijd in Denemarken verliep boven verwachting met een 12e en 13e plaats tijdens de manches. De wedstrijd spanning was voelbaar maar de crosser wist zich goed staande te houden.

Voor de wedstrijd in Velke Uherce hield Bervoets senior zijn hart vast wat het circuit was bijzonder. Een echt GP-circuit dat bijzonder hard was mooi ook snel en voorzien van alle ingrediënten zoals dubbel sprongen, waves, lange afdaling en afhangende bochten. De eerste manche verliep heel goed en Jarne wist als derde over de finish te komen. Hij had alles moeten geven waardoor hij tijdens de tweede manche was wisselgeld moest betalen. Moe maar voldaan werd hij daarin keurig negende.
De laatste wedstrijd in Tsjechië ging goed met een tiende plaats in de eerste manche. De gehele manche was Jarne in gevecht voor de zesde plaats maar in de laatste ronde ging het er heftig aan toe. Er werd hard aangevallen met een valpartij als gevolg. Later bleek Jarne ook nog met een lekke voorband te hebben gereden. De tweede manche was snel voorbij door een massale valpartij in de eerste bocht. Met een pijnlijke schouder kwam de wedstrijd vroegtijdig ten einde. Na onderzoek bleek er niets gebroken en na een weekje rust mag de motor weer aangetrapt worden.

De beste acht per regio mogen naar de EMX-finale in Italië. Jarne is twaalfde geëindigd maar wanneer er een uitnodiging volgt zal hij ook in Riola Sardo in actie komen op zaterdag 18 september.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eigen