X

Jippe Selen oppermachtig in Overloon

Jippe Selen heeft in Overloon de vierde wedstrijd in de klasse MX2 jeugd (MON) gewonnen. Op circuit Duivenbos was Selen oppermachtig en won beide manches met ruim verschil. Best of the rest was Eric van Helvoirt. De Gasdevil-rijder had op zijn beurt in beide manches weer een grote voorsprong op de derde plaats. Sjef Platte mocht met de derde en vierde plaats in de manches plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium. Hij bleef Luc Pullen en Alec Blokland voor. In de tussenstand van het kampioenschap staat van Helvoirt aan de leiding met een voorsprong van drie punten op Selen. Daarachter volgen Platte, Blokland en Pullen.

Eerste manche
Het was Selen die gelijk de koppositie te pakken had voor Van Helvoirt, Platte, Kim Peters en Pullen. In de strijd om de eerste drie plaatsen werden de onderlinge verschillen snel groter en was er sprake van weinig tot geen spanning in de onderlinge strijd. Daarachter was het Peters die de vierde plaats moest laten aan Pullen en even later was het ook Blokland die aan haar voorbij ging. Halverwege de manche ging Blokland ook voorbij aan Pullen en zo had de top vijf in de manche zich gesetteld. De onderlinge verschillen werden hierna alleen maar groter en het was dan ook Selen die de manchezege pakte voor Van Helvoirt, Platte, Blokland en Pullen.

Tweede manche
Het was nu Van Helvoirt die de holeshot voor zijn rekening nam voor Selen, Peters, Bob Freriks en Pullen. De strijd zat hem vooral in de beginfase van de manche. Selen pakte snel de koppositie over. Siem Ermers en Blokland kwamen bij de tweede passage als vierde en vijfde door op achterstand Peters en Freriks waren al buiten de top vijf teruggezakt. Blokland passeerde Ermers maar maakte even later een kleine fout. Platte was na wat pech bij de start nu voorbijgegaan aan Ermers en kwam nu als vierde door. Opnieuw leek de strijd gestreden en leken de onderlinge verschillen na vier ronden te groot voor nog enige spanning. Echter Platte wist tegen het einde van de manche nog aan het achterwiel te komen van Pullen maar kwam net één of twee ronden tekort om de derde plaats nog over te nemen. Selen won de manche opnieuw met groot verschil op Van Helvoirt. Ver daarachter hield Pullen nog net Platte achter zich. Blokland herstelde zich van zijn val en ging in de laatste ronde voorbij aan Ermers om als vijfde te eindigen in de manche.

Eerste manche MON MX 2 jeugd Overloon:
1. Selen, 2. van Helvoirt, 3. Platte, 4. Blokland, 5. Pullen, 6. Peters, 7. Freriks, 8. Ermers, 9. Spierings, 10. Daniels.

Tweede manche MON MX 2 jeugd Overloon:
1. Selen, 2. van Helvoirt, 3. Pullen, 4. Platte, 5. Blokland, 6. Wiegmans, 7. Ermers, 8. Peters, 9. Freriks, 10. de Klijn

Dagklassement MON MX 2 jeugd Overloon:
1. Selen 120, 2. van Helvoirt 108, 3. Platte 97, 4. Pullen 95, 5. Blokland 92, 6. Peters 82, 7. Ermers 80, 8. Freriks 78, 9. Wiegmans 70, 10. de Klijn 68

Tussenstand MON MX 2 jeugd 2021 (netto):
1. van Helvoirt 276, 2. Selen 273, 3. Platte 247, 4. Blokland 243, 5. Pullen 223, 6. van der Rijt 217, 7. Freriks 209, 8. Spierings 175, 9. Hijnen 169, 10. van Tuil 153.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics