X

KTM & Marvin Musquin verlengen samenwerking!!

KTM North America, Inc. heeft zonet laten weten dat het de samenwerking met Marvin Musquin verlengt! De Fransman heeft voor 2022 een supercross-only contract getekend bij de Oostenrijkse fabrikant.

De tweevoudig wereldkampioen, die op zijn palmares ook nog een MXoN overwinning en een AMA 250 East Coast Supercross titel heeft staan, wordt op 30 december 32 jaar. Het ziet er dus ook naar uit dat dit contract een dankuwel is van KTM en een afscheidstournee voor Marvin Musquin. Beide partijen werken alreeds 14 jaar met elkaar samen. Het begin van hun relatie was ietwat stormachtig met Marvin Musquin die NGS Honda tijdens het seizoen verliet voor Red Bull KTM. Wat daarna voor beide partijen volgde is een mooie verhaal van een piloot, gesteund door zijn vrouw Mathilde, die vol voor zijn vak leeft en heel wat top resultaten laat optekenen.

Of Marvin Musquin na zijn Amerikaanse Supercross tour ook in Europa nog wedstrijden zal rijden om afscheid te nemen van zijn Europese en Franse fans is op dit ogenblik nog niet duidelijk. Al kunnen we ons best inbeelden dat als de datums het toelaten dat mogelijks gebeurt.

Marvin Musquin: “Ik ben heel blij dat ik mijn contract met nog een jaar kan verlengen. Dat maakt dat ik in totaal 12 jaar zal hebben geraced in de V.S. en 14 jaar in totaal bij de Red Bull KTM-familie! Het is geen geheim dat iedereen in het team als familie voor me is. Het wordt weer een leuke uitdaging om met de nieuwe motor te werken, wat veel meer werk zal meebrengen, maar dat is altijd het spannende! Ik kijk ernaar uit om mijn inspanningen te richten op de Supercross-series en het is prettig dat het Supercross-schema weer het normale schema is, waar we in Anaheim starten in januari!”

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: KTM Media