Pittig dagje voor Monster Energy Yamaha MXGP Team

Pittig dagje voor Monster Energy Yamaha MXGP Team
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De tweede Grand Prix op het circuit van Afyonkarahisar verliep voor het Monster Energy Yamaha MXGP-trio erg moeizaam. Jeremy Seewer (13e), Glenn Coldenhoff (14e) en Ben Watson (16e) kende een zware dag. De crossers van Louis Vosters doen hier hun verhaal en willen deze wedstrijd snel achter zich laten.

Jeremy Seewer:
“Ik dacht dat het een goede dag zou worden maar het liep uit op een teleurstelling. Ik heb op zondag alles gegeven in beide manches en was daardoor best wel stijf. Het had tijd nodig voordat dit weg was. In de eerste manche kwam ik in de snelste bocht van de baan ten val waardoor ik eigenlijk alles verloor. In de tweede manche begon ik bijna als laatste en kwam terug naar een dertiende plaats.”

Glenn Coldenhoff:
“Het was een hele moeilijke dag. We hebben in de ochtend wat uitgeprobeerd maar dat was niet de juiste richting waardoor we alles hebben teruggezet naar mijn vertrouwde set-up en dat was veel beter. In de eerste manche belandde ik naast de baan en verloor daardoor zo’n tien plaatsen. Desondanks was het een goede manche want ik kwam terug naar een achtste plaats op een baan waarop niet in te halen was. In de tweede manche was mijn start niet goed en had ik problemen met het ademen. Ik kwam ten val en daarna had ik niets meer over.”

Ben Watson:
“Ik voelde me vandaag een beetje verloren, niet erger dan zondag trouwens maar een beetje hetzelfde. In de kwalificatie had ik het moeilijk en de start hier is heel oneerlijk. Ik moest helemaal vanaf de buitenzijde starten. In de eerste manche kwam ik in de top tien uit de start en heb de rijders daarna gevolgd. Dat was de eerste manche, ik had gewoon geen goed gevoel met de baan. De tweede manche was niet beter, het was gewoon niet mijn dag!”

LEES MEER  VIDEO: Highlights WMX finale Arco di Trento

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties

Ook te lezen