X

PR: Dean Gregoire als vijfde naar de EMX-finale

Het is Dean Gregoire gelukt zich te plaatsen voor de grote finale van het Europees Kampioenschap 85cc. Een bijzondere prestatie van de Brabander die de jongste finalist ooit is in het EMX85. De KTM-rijder werd vorige maand elf jaar oud. Op het circuit van Kaplice werd de Team Youth Pro MX-rijder zesde in het dagklassement en vijfde in het EMX85 North-West. In de 65cc wisten Elvis Totney (11e) en Chento van Zoest (19e) zich in de punten te rijden.

EMX85:
Op zaterdag begint Dean als leider aan de kwalificatie maar een kleine schuiver gooit roet in het eten. Met een vierde plaats weet hij zich goed te plaatsen voor de manches op zondag. De eerste manche is de start goed en de Alpinestars-geklede crosser komt als tweede uit de eerste bocht. In de beginfase gaan tweede plaatsen verloren maar de vierde plaats kan hij lang vast houden. De rijders achter hem zijn sneller maar passeren lukt niet tot in de laatste ronde. Bij de haarspeldbocht na de afdaling zet de vijfde man zijn motor er hard in. Bij deze botsing gaat de benzinetank van Dean stuk maar gelukkig kan hij verder. Met de negende plaats komt hij nog goed tot scoren. deze harde aanval wordt Dean geraakt

Na het vervangen van de tank en radiateur gaat Dean vol energie van start tijdens de laatste manche van deze serie. De start is redelijk en omstreeks de tiende plaats begint de in Geldrop geboren crosser aan de wedstrijd. Hij komt naar voren met wat hulp van foutjes van andere rijders. Echt lekker zit Dean niet in wedstrijd waarschijnlijk door de bandenkeuze. Er werd gekozen voor een schoepenband omdat vooral bij de start en bergop een voordeel was. Het circuit werd echter steeds schoner en daardoor kwamen er harde stukken naar boven. Dean heeft het netjes opgelost door rustig zijn eigen wedstrijd te blijven rijden. Met de zevende plaats scoort hij opnieuw goed en is de finale plaats een feit.

Reactie Michel Gregoire:
“Dean heeft dit weekend hele mooie dingen laten zien. Vooral zaterdag was boven verwachting door de kop te nemen in de kwalificatiewedstrijd. Zondag was het iets minder maar het resultaat was goed. Wij zijn heel trots op Dean! Hij heeft zeer constante resultaten laten zien tijdens de zes manches en daarmee geplaatst voor de EMX-finale. Ons doel voor de afgelopen drie wedstrijden was het halen van de finale en dat is met de vijfde plaats in de eindstand dubbel en dwars gelukt.”

EMX65:
Met een elfde plaats in het dagklassement weet Elvis deze serie van drie wedstrijden goed af te sluiten. De Brit wordt elfde en dertiende tijdens de manches. Ook Chento weet zich beide manches in de punten te rijden. De Limburger wordt 20e en 16e tijdens deze wedstrijd om de serie als tiende af te sluiten. Yuel Karnebeek (24-33) en Noam Mezzavilla (DNF-27) pakken helaas geen punten. De eerste manche komt de Belg helaas niet aan de finish na een forse crash. Later op de middag verbijt hij de pijn om toch als 27e over de finish te komen.

Volgende keer:
Over twee weken wordt de EMX-finale verreden in het Italiaanse Riola Sardo. Hopelijk zien wij daar nog meer rijders van het Team Youth Pro MX in actie.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #YouthProMX