Sterk Brits Team voor MXON

Sterk Brits Team voor MXON
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Britse teammanager Mark Chamberlain heeft voor de Motocross of Nations in Mantova een sterk trio geselecteerd. De Britten haalde in 2019 in Assen het podium. Met Ben Watson (MXGP), Conrad Mewse (MX2) en Shaun Simpson zijn ze ook nu weer kanshebbers op een medaille.

Bekijk hier het actuele overzicht van alle teams.

Ben Watson maakt zijn rentree voor Team GB in de MXON nadat hij in 2018 in de MX2-klasse deelnam. De 24-jarige Monster Energy Yamaha Factory MXGP rijder staat momenteel in de top 10 van de MXGP-tussenstand met een vijfde plaats tijdens de GP van Oss als uitschieter.

Conrad Mewse, de gedoodverfde Britse MX2-kampioen, zal in de MX2-klasse uitkomen op zijn Hitachi KTM Fuelled by Milwaukee moto. Mewse is niet meteen de man van de regelmaat op WK niveau maar als hij z’n dag heft is hij razendsnel. Voor  hem wordt het de eerste keer dat hij aan de MXON deelneemt. Conrad is een sterke zandrijder en tijdens de GP in Lommel bewees-ie dat hij het tempo heeft om vooraan te strijden in de MX2.

Dit jaar zal Shaun Simpson (SS24 KTM MXGP) in de MX Open klasse uitkomen. Shaun gaat de 2021 editie van de MXON in als de meest ervaren rijder van Team GB. Hij haalde in 2019 het podium met Nathan Watson en Adam Sterry aan zijn zijde.

 Teammanager Mark Chamberlain: “Ik ben blij met de selectie en heb het gevoel dat dit het juiste team is om naar Italië te gaan en ons te vertegenwoordigen. Ben heeft het hele jaar goed gereden in de GP’s. Conrad was goed in vorm in het Brits kampioenschap, had wat gezondheidsproblemen maar komt nu op het juiste moment terug in vorm. Shaun begint ook in vorm te komen en ik vind het altijd leuk om iemand met veel ervaring in het team te hebben. We kijken er naar uit om ons beste beentje voor te zetten voor Team GB!”

 

Uw reacties

Ook te lezen