Sterk Brits Team voor MXON

Sterk Brits Team voor MXON
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Britse teammanager Mark Chamberlain heeft voor de Motocross of Nations in Mantova een sterk trio geselecteerd. De Britten haalde in 2019 in Assen het podium. Met Ben Watson (MXGP), Conrad Mewse (MX2) en Shaun Simpson zijn ze ook nu weer kanshebbers op een medaille.

Bekijk hier het actuele overzicht van alle teams.

Ben Watson maakt zijn rentree voor Team GB in de MXON nadat hij in 2018 in de MX2-klasse deelnam. De 24-jarige Monster Energy Yamaha Factory MXGP rijder staat momenteel in de top 10 van de MXGP-tussenstand met een vijfde plaats tijdens de GP van Oss als uitschieter.

Conrad Mewse, de gedoodverfde Britse MX2-kampioen, zal in de MX2-klasse uitkomen op zijn Hitachi KTM Fuelled by Milwaukee moto. Mewse is niet meteen de man van de regelmaat op WK niveau maar als hij z’n dag heft is hij razendsnel. Voor  hem wordt het de eerste keer dat hij aan de MXON deelneemt. Conrad is een sterke zandrijder en tijdens de GP in Lommel bewees-ie dat hij het tempo heeft om vooraan te strijden in de MX2.

Dit jaar zal Shaun Simpson (SS24 KTM MXGP) in de MX Open klasse uitkomen. Shaun gaat de 2021 editie van de MXON in als de meest ervaren rijder van Team GB. Hij haalde in 2019 het podium met Nathan Watson en Adam Sterry aan zijn zijde.

 Teammanager Mark Chamberlain: “Ik ben blij met de selectie en heb het gevoel dat dit het juiste team is om naar Italië te gaan en ons te vertegenwoordigen. Ben heeft het hele jaar goed gereden in de GP’s. Conrad was goed in vorm in het Brits kampioenschap, had wat gezondheidsproblemen maar komt nu op het juiste moment terug in vorm. Shaun begint ook in vorm te komen en ik vind het altijd leuk om iemand met veel ervaring in het team te hebben. We kijken er naar uit om ons beste beentje voor te zetten voor Team GB!”

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Nieuw in Hoco Parts line-up: Red Bull SPECT Eyewear

  Met de nodige trots kunnen we melden dat Hoco Parts per 1 november 2021 de officiële distribiteur van Red Bull SPECT Eyewear is geworden. Hierdoor geven we de veeleisende off- …
 • Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Van der Mierden gaat titel verdedigen met JHMX

  Ook in 2022 zal Sven van der Mierden uitkomen voor het ATG-JHMX-GasGas Racing Team. De Brabander wist het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc op zijn naam te schrijven en zal …
 • Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Smets Zeefdruk: Ook voor teamkledij!

  Bij een sport draagt vaak het hele team dezelfde kleding. Custom team wear geeft een professionele uitstraling tijdens een wedstrijd of evenement. Bij Smets Zeefdruk weten ze er alles over! …
 • E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  E-motorcross: dit zijn de te overwinnen moeilijkheden

  Wereldwijd wordt er naarstig gewerkt aan de ontwikkeling van elektrische motoren. De eerste straatmotoren zijn er al maar voor competitiegerichte motoren zijn de uitdagingen een stuk pittiger. Elektrisch rijden kent …