X

Team Nederland kijkt vooruit naar het weekend

Tijdens voorgaande edities gebeurde het wel eens dat alle landen aan bod kwamen tijdens de vrijdagse MX of Nations persconferentie. Deze keer kregen alleen de toplanden Nederland, Italië, België, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland spreektijd. We sprokkelden enkele reacties.

Jeffrey Herlings: “Ik voel me goed. Dit weekend is ook een mooie gelegenheid om dingen uit te proberen buiten het WK. Samen met Glenn (Coldenhoff) en Roan (van de Moosdijk) vormen we een sterk team ook al zijn er andere goede teams hoor. We gaan er gewoon alles aan doen om de 1, 2 ,3 nummerborden te behouden voor volgend jaar.” Op de vraag of deze overwinning evenveel zou betekenen als een ‘normale’ editie antwoordde Jeffrey: “Als je over 10, 15 of 20 jaar in geschiedenisboeken gaat kijken wie won dan zal er niet meer gepraat worden over wie er wel of niet aanwezig was. Nu, ik begrijp de rijders ook die hier niet konden zijn om welke reden dan ook. Voor ons maakt dat niet uit. Ik ben trots om voor mijn land te rijden en we zijn naar hier gekomen om te winnen.”


Glenn Coldenhoff: “Tijdens de vorige MX of Nations in Assen hebben we geschiedenis geschreven. Natuurlijk is het iets meer druk als je als winnaar naar de MXoN gaat maar er is voor ons maar één plaats die telt en dat is de eerste! Er zijn echter nog kapers op de kust, we zullen de zege dus zeker niet cadeau krijgen. Maar we zijn alle drie erg gemotiveerd. Voor mezelf heb ik wel een positief gevoel hoewel de resultaten de laatste wedstrijden niet geweldig waren. Hopelijk kan ik hier nét wat meer zoals tijdens voorbije twee Naties edities toen ik telkens beide manches won.”

Of er meer zenuwachtigheid in het team heerste nu Nederland aantreedt als titelverdediger wilde presentator Paul Malin nog weten. “Eigenlijk niet, totaal niet zelfs. Veel toprijders zijn er niet omdat MXGP hun hoofddoel is. Langs de ene kant begrijp ik dat wel, maar vorig jaar was er geen motorcross der naties wat ik jammer vond. Omdat we nu zoveel goede Nederlandse rijders hebben. Ik ben blij dat er nu weer een Motocross of Nations is en het maakt niet uit waar of wanneer of waar ik sta in het kampioenschap ik zal deelnemen. Net zoals Jeffrey (Herlings) die het WK leidt en toch gewoon meedoet. Ik hou van die instelling!”

Roan van de Moosdijk: “Twee jaar geleden was ik al een beetje een onderdeel van het team hoewel ik niet in het uiteindelijk team zat, deden we samen wat voorbereiding. Het was leuk om elkaar op die manier te leren kennen. Nu was het echter onmogelijk om samen te trainen omdat we allemaal ons eigen drukke GP seizoen hebben. Persoonlijk voel ik me elke dag een beetje beter nadat ik terug kwam uit blessure. De tweede manche in Riola Sardo was al veel beter dan de eerste. Dat is dus positief. Ik kijk er dan ook naar uit om voor het Nederlandse team te rijden!”

Foto’s: Gino Maes