X

Tony Cairoli toch van start in historische MX of Nations

Na zijn lelijke val op zondagochtend in Sardinië hing er een vraagteken over de deelname van Tony Cairoli, de kapitein van gastland Italië. Bij zijn crash liep de Red Bull KTM coureur een pijnlijke schouder op waardoor hij niet kon rijden in de manches. De tifosi kunnen echter op beide oren slapen. Cairoli zal wel degelijk rijden in Mantova!

De Italiaanse motorfederatie viert dit jaar haar 110de verjaardag. Een mooi resultaat in de MX of Nations voor eigen publiek zou dus zeker de kers op de taart zijn. Hoewel, de wereldtitel voor landenteams hebben de Italianen dit jaar al beet, maar dan in de enduro. Enkele weken terug pakte Italië immers de ISDE in eigen land.


Vandaag reed Cairoli voor het eerst met zijn pijnlijke schouder op training. Die test viel gelukkig dus mee. De negenvoudige wereldkampioen neemt eind dit seizoen afscheid als actief rijder en is er op gebrand om nog één keer te presteren in het blauwe shirt van de Squadra Azzurra.

Niet alleen de fans maar ook de overige leden van Team Italia, Mattia Guadagnini en Alessandro Lupino, kunnen opgelucht adem halen. De droom van een podium voor eigen publiek is nog steeds ‘n haalbare kaart. Of stel je voor dat Italië alnsog op het hoogste schavot zou belanden…

Foto: Samo Vidic