X

VIDEO: Rick Elzinga is klaar voor Pala!

EMX250 rijder Rick Elzinga heeft een spannend weekend voor de boeg! Rick is goed op dreef in de EMX250 maar waagt morgen zijn kans in de AMA Nationals waar hij deelneemt aan de 11de ronde van het kampioenschap in het Californische Pala.

Als alles goed gaat, sluit Elzinga niet uit dat hij ook  de laatste ronde van het kampioenschap meepikt, want die vindt de week erna plaats in Hangtown. Hopelijk lukt het ‘m dus om twee rondes van het kampioenschap te rijden voordat hij weer naar huis komt om zich opnieuw op de EMX250 te richting.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rick Elzinga ツ 🌎 (@rick.elz)

Op een wonderbaarlijke manier sprong de MX-gemeenschap in de bres toen Rick Elzinga op GateDrop.com meedeelde dat hij op zoek was naar een goed zitje voor volgend seizoen omdat hij anders zich verplicht zag de voorkeur te geven aan zijn maatschappelijke carrière.

Ook hier op mxmag.nl en via MXMattii op Vital MX vond die boodschap weerklank. Nu zit Rick dus in de VS om er met steun van Brent Norman, AEO Powersports, REP suspension en z’n team TBS Conversions zijn debuut te maken in de Lucas Oil Pro Motocross 250MX. De manier waarop Brent mee op de kar is gesprongen, is al een verhaal op zich dat je hier kan lezen.

Hoe voelt om nu in de VS te zijn?
Rick Elzgina:
“Het is fantastisch om deze kans te krijgen om in Amerika te racen. Eigenlijk voelt het een beetje onwerkelijk aan om hier te zijn omdat het altijd een beetje een droom is geweest. Ik denk dat veel rijders een Amerikaanse droom hebben. Je ziet dat de MX in Europa een beetje kleiner wordt gezien de veranderingen bij KTM die eraan komen. Er zijn veel veranderingen binnen teams en sponsors enz. die veranderen. De VS blijft vergelijkbaar, het krimpt niet omdat de sport daar groter is.”

Wat hoop je dit weekend te realiseren?
Elzinga: “Mijn verwachtingen? Ik weet het eigenlijk niet. Het tempo in de Nationals is echt anders (dan in de EMX250). Ik denk dat ze in de VS meer aanvallend rijden, maar we zullen zien. Ik weet het echt niet maar we zullen zien hoe het loopt, ik kan niet wachten.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rick Elzinga ツ 🌎 (@rick.elz)

Tekst: Redactie, Andy McKinstry
Foto: Brent Norman