X

Mathys Boisrame gaat Ivo Monticelli vervangen in MXGP

De Fransman Mathys Boisrame is met zijn F&H KX250 een vaste waarde in de MX2 en staat regelmatig op het podium. Hij is nu geselecteerd om de geblesseerde Ivo Monticelli te vervangen op de MX Esca Kawasaki KX450-SR.

Boisrame, die onlangs voor het Franse MXoN team uit kwam, heeft er geen geheim van gemaakt dat hij – net als veel MX2 rijders in de MX2-klasse – de ultieme motorcrossuitdaging, MXGP, wil aangaan.Hij werd verwelkomd in de MX Esca tent door Monticelli’s pitcrew en de rest van het ervaren team. Boisrame’s eerste taak zal zijn om zich vertrouwd te maken met zijn nieuwe motor. Naar alle verwachting zal hij vanaf de Spaanse GP in de MXGP aantreden

Hoewel het jammer is om Mathys te zien vertrekken zonder het volledige seizoen af te maken, heeft Nathalie Fasé, zijn teammanager bij F&H Racing ,haar volledige steun gegeven. “We hebben mooie momenten beleefd met ‘MB172’. Mathys is een snelle rijder met veel potentieel en een fantastische teamspeler. F&H is er trots op een rol te hebben gespeeld in zijn ontwikkeling op weg naar de MXGP. We wensen hem dan ook het allerbeste voor zijn Kawasaki-toekomst.”


Ondanks een knieblessure halverwege het seizoen, waarvan hij nu hersteld is, heeft Boisrame laten zien dat hij een snelle en tactisch sterke rijder is. Zijn driejarige opmars in het F&H team is iets wat ook MX Esca, Team Manager, Vincent Bereni aanspreekt: “MX Esca is blij Mathys de kans te geven de laatste MXGP op de KX 450 SR te rijden. F&H heeft de afgelopen 2 jaar veel energie in Mathys gestoken. Dat we hem deze kans geven toont aan hoe professioneel en toegewijd F&H  is aan de sport. Daar wil ik ze graag voor bedanken. Van onze kant willen we nooit iets overhaasten, de stap van MX2 naar MXGP is belangrijk en daarom hebben we besloten om Mathys eerst op zijn gemak te laten voelen met de motor, zodat het team de tijd heeft om ook klaar te zijn zoals we nu elk weekend racen. Op deze manier zal hij in staat zijn om op zijn best te presteren. We denken dat Mathys goede ervaring kan opdoen in de MXGP klasse en zijn potentieel voor de toekomst kan laten zien.”

Mathys Boisrame zelf zei: “Eerst en vooral wil ik het F&H team oprecht bedanken en in het bijzonder Nathalie en Harry Fasé, die de voorbije twee jaar veel voor mij gedaan hebben. Ik zal hen eeuwig dankbaar blijven. Dank ook aan Marc De Reuver, een veeleisende maar zeer inspirerende coach! Na mijn knieblessure verloor ik terrein in het kampioenschap en een top-10 komt niet overeen met onze respectievelijke ambities. Daarom waren ze ook ook bij F&H enthousiast over het idee om mijn overstap naar de 450 voor te bereiden. Ze hebben met Kawasaki Motor Europe samengewerkt om deze overgang te vergemakkelijken, wat opnieuw getuigt van de sportiviteit die hen drijft. Tot slot ben ik vereerd dat het KRT team van Thierry Suzzoni en Vince Bereni van MX Esca aan mij gedacht heeft als een geloofwaardige optie om Ivo te vervangen voor het einde van het seizoen. Er is geen beter pakket om in MXGP te starten, ik ben super blij!”

Foto’s: shotbyBavo, Gino Maes