Mikkel Haarup scoort weer een negende plaats

Mikkel Haarup scoort weer een negende plaats
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Door hard te blijven werken heeft Mikkel Haarup beide manches weten te scoren tijdens de Grand Prix van Spanje. Met de vijftiende en negende plaats tijdens de manches in Arroyomolinos wordt de blonde crosser elfde in het dagklassement. De dag van Roan van de Moosdijk verloopt minder goed, hij blijft te veel last houden van zijn hand en komt helaas niet tot scoren. Maxime Renaux wint de Grand Prix nabij Madrid en vergroot zijn voorsprong in het FIM wereldkampioenschap MX2 naar 108 punten op teamgenoot Jago Geerts.

1e Manche:
In de trainingen weten Mikkel en Roan een respectievelijk zesde en zevende tijd op de klokken te zetten. De verschillen zijn minimaal, de 20-jarige Deen heeft slechts 0,614 achterstand op de vanaf pole startende Jago Geerts. De sprint naar de eerste bocht verloopt voor beide rijders niet geheel vlekkeloos. Roan kan in het middenveld aan de wedstrijd beginnen. Mikkel volgt op de 23e plaats en beide hebben dus veel werk te verzetten. Met nog maar vijf minuten op de klok gaat de Eindhovenaar even in de fout, en helaas gooit zijn blessure roet in het eten. Hierdoor komt er vroegtijdig een einde aan zijn wedstrijd. Vanaf het achterveld knokt Mikkel zich naar voren en de Leatt-geklede crosser vecht als een leeuw om zoveel mogelijk punten te pakken. Het resultaat is de vijftiende plaats wanneer de finishvlag valt.

2e Manche:
Door de opspelende hand heeft Roan met het team samen besloten de tweede manche niet meer in actie te komen. Mikkel is dus de enige rijder namens het Zuid-Hollandse team tijdens deze manche over 30 minuten en twee ronden. De reactie over het starthek is opnieuw goed en nu verloopt de sprint naar de eerste bocht ook veel beter. In de top tien komt Motul-gesmeerde KX250F uit de lange doordraaier over de eerste sprong. De eerste ronde wordt als negende afgerond en bijna 15 minuten weet Mikkel deze plek vast te houden. Wanneer Guadagnini en De Wolf een fout maken worden er plaatsen goed gemaakt maar Benistant komt na zo’n twintig minuten wedstrijd voorbij. In de slotfase weet Guadagnini de aansluiting ook te vinden en ontstaat er een gevecht. De inzet is de achtste plaats maar deze gaat naar de Italiaan voor Mikkel.

LEES MEER  Arnaud Tonus neemt afscheid van de sport

Volgende wedstrijd:
Vanaf Madrid reist de team truck bijna 1800 kilometer naar Italië. Daar worden de laatste vijf wedstrijden van het kampioenschap verreden. De eerste drie wedstrijden is het GP-circus te gast op het circuit van Arco di Trento, de laatste twee worden verreden in Mantova.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …