X

Mulders/de Laat zegevieren in Berghem

Voor de tweede maal dit seizoen mochten de zijspan nationalen/inters afgelopen zondag een plaats achter het starthek uitzoeken bij de MON. Op Circuit Nieuw Zevenbergen waren het Frank Mulders/Lars de Laat die het sterkste waren. Beide manches pakte het duo vanaf de start de leiding en stond deze niet meer af. De tweede plaats was voor Patrick Greup/Marc van Deutekom met tweemaal de tweede plaats in de manches. Frans van Rooij/Haske Maas mochten de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen met tweemaal de derde plaats in de manches.

In de klasse zijspan nationalen ging de eerste plaats naar Bjorn van den Heuij/Sten van den Heuij. Na de manchezege in de eerste manche was een tweede plaats in de tweede manche voldoende. Als tweede eindigde Max Bevers/Tayim Kaethoven. Na een derde plaats in de eerste manche wist het duo de tweede manche te winnen. Boyd Verhees/Niklas Hotze mochten met een tweede en derde plaats in de manche plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium.

Eerste manche
Het waren Mulders/de Laat die als snelste weg waren voor Greup/van Deutekom en van Rooij/Maas. Daarachter kwamen de nationalen Verhees/Hotze, Bevers/Kaethoven en van den Heuij/van den Heuij. Bij de inters waren de verschillen snel gemaakt. Mulders/de Laat liepen per ronde uit op Greup/van Deutekom en van Rooij/Maas kon het tempo van de voorste twee niet volgen en lag snel op grote achterstand. Bij de Nationalen werd Bevers/Kaethoven al snel gepasseerd door van den Heuij/van den Heuij. In het tweede gedeelte van de manche moest ook Verhees/Hotze eraan geloven en wonnen van den Heuij/van den Heuij de manche in deze klasse.

Tweede manche
Het was opnieuw Mulders/de Laat die als snelste weg was gevolgd door Bevers/Kaethoven, van Rooij/Maas, Denise van Dommelen/Sven van Dommelen en Rick van Loosbroek/John van Loosbroek. Greup/van Deutekom en Verhees/Hotze kenden een slechte start waarbij laatstgenoemde zelfs over de kop gingen. Voor Leopold Lenaerts/Sebastiaan Lenaerts kwam het zelfs niet zo ver. Zij bleven achter in de fuik met een motor die niet meer aan de gang te krijgen was. Greup/van Deutekom wisten al snel de nodige schade te herstellen en kwamen aan de finishlijn al als vierde door. Van den Heuij/van den Heij waren al voorbij aan van Dommelen/van Domelen en kwamen als vijfde door. Mulders/de Laat sloegen snel een groot gat en konden onbedreigd naar de zege rijden. Greup/van Deutekom passeerde in de derde ronde van Rooij/Maas en kregen daarna een lastige kluif aan Bevers/Kaethoven. Bij een inhaalpoging kwamen Greup/van Deutekom net even verkeerd uit en de motor viel zelfs even stil. Opnieuw wisten zij Bevers/van Kaethoven te achterhalen en drie ronden voor de finish gingen zij dan toch voorbij aan Bevers/Kaethoven. Mulders/de Laat was echter al aan de horizon verdwenen en hiermee waren de plaatsen één en twee hetzelfde als in de eerste manche. Bevers/Kaethoven bekroonde een sterke manche met de derde plaats totaal en wonnen hiermee de manche bij de nationalen. De vierde plaats was voor van Rooij/Maas en van den Heuij/van den Heuij hadden genoeg aan de vijfde plaats (tweede bij nationalen) voor de dagzege bij de nationalen.

Uitslagen MON NK Zijspannen, Berghem
1e manche:
1. Mulders/de Laat, 2. Greup/van Deutekom, 3. van Rooij/Maas, 4. van den Heuij/van den Heuij, 5. Verhees/Hotze, 6. Bevers/Kaethoven, 7. van Loosbroek/van Loosbroek,
8. van Kruijsbergen/Goossens, 9. Lenaerts/Lenaerts, 10. van Dommelen/van Dommelen.

2e manche:
1. Mulders/de Laat, 2. Greup/van Deutekom, 3. Bevers/Kaethoven, 4. van Rooij/Maas, 5. van den Heuij/van den Heuij, 6. Verhees/Hotze, 7. van Dommelen/van Dommelen,
8. van Kruijsbergen/Goossens, 9. van Loosbroek/van Loosbroek.

Dagklassement:
1. Mulders/de Laat 120, 2. Greup van Deutekom 108, 3. van Rooij/Maas 100, 4. van Kruijsbergen/Goossens 94.

Dagklassement (nationalen):
1. van den Heuij/van den Heuij 114, 2. Bevers/Kaethoven 110, 3. Verhees/Hotze 104, 4. van Dommelen/van Dommelen 90, 5. van Loosbroek/van Loosbroek 47, 6. Lenaerts/Lenaerts 45.

Tussenstand Inters 2021 (bruto):
1. Mulders/de Laat 234, 2. Greup/Looijen 196, 3. van Rooij/Maas 176, 4. Knübben(Dui)/Lenz(Dui) 114, 5. van Dijk/van Dijk, van Kruijsbergen/Goosens 94.

Tussenstand Nationalen 2021 (bruto):
1. van den Heuij/van den Heuij 228, 2. Bevers/Kaethoven 224, 3. van Loosbroek/van Loosbroek 147, 4. van Dommelen/van Dommelen 137, 5. Verhees/Hotze 104.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics