X

Beste seizoensprestatie voor Mikkel Haarup

Met een vijfde plaats tijdens de zestiende Grand Prix van het seizoen heeft Mikkel Haarup zijn beste prestatie van het seizoen geboekt. De Deen wist een hele sterke tweede manche te rijden de derde Grand Prix op het circuit van Arco di Trento. De Kawasaki-rijder werd achtste in het dagklassement en verstevigd de twaalfde plaats in de tussenstand van het WK. Maxime Renaux won de GP en vergrootte zijn voorsprong zo fors dat hij de titel binnen heeft!

1e Manche:
Na zijn tweede trainingstijd ging Mikkel vol zelfvertrouwen de wedstrijd in. De start van de eerste manche is redelijk en Mikkel weet zijn Kawasaki als veertiende door de eerste bocht te sturen. Vervolgens worden er in de eerste ronde nog twee plaatsen goed gemaakt. In de derde ronden probeert de 20-jarige crosser de elfde plaats over te nemen van Hsu maar daarbij gaat het mis. De Leatt-geklede crosser wordt geraakt door een collega, gaat onderuit en zakt hierdoor ver terug. Vanaf de 24e plaats weet Mikkel zich nog heel knap terug te werken naar de veertiende plaats.

2e Manche:
De start van de tweede manche is beter voor Mikkel die als twaalfde uit de eerste bocht komt. Er wordt direct een plaats goed gemaakt en twee ronden later komt blonde crosser de top tien binnen. Hij kijkt toe hoe de teamgenoten Gifting en Langenfelder knokken om de achtste plaats. Waar het Langenfelder niet lukt om de Zweed te passeren is het Mikkel die beide achter zich weet te laten. Na ruim twintig minuten wedstrijd wordt de zesde plaats overgenomen van Benistant en in de laatste ronde is er de aansluiting bij vijfde man De Wolf! Het is bloedstollend tot aan de finishvlag maar het lukt Mikkel, de vijfde plaats is voor hem wanneer de finishvlag valt. Zijn beste prestatie van het seizoen!

Volgende wedstrijd:
Na drie wedstrijden op het circuit ten Noorden van het Gardameer reist het Zuid-Hollandse team naar Mantova. Daar worden de laatste twee wedstrijden van het Grand Prix seizoen verreden. Mikkel staat momenteel twaalfde in de tussenstand maar de pijlen zijn gericht op de tiende plaats van Simon Langenfelder. Het verschil is 21 punten dus dat beloofd nog spanning in Mantova.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo