Billy Bolt is de eerste wereldkampioen Hard Enduro

Billy Bolt is de eerste wereldkampioen Hard Enduro
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Met een tweede plaats op de Getzenrodeo in Duitsland won Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing’s Billy Bolt de wereldtitel in het WK Hard Enduro. Na een strijd van een jaar met zijn naaste rivaal Manuel Lettenbichler, scoorde hij in de totaalstand evenveel punten maar won het kampioenschap dankzij een hoger aantal tweede plaatsen gedurende het jaar.

De actie op GetzenRodeo was intens. Tijdens de kwalificatierace in de ochtend wisselden Bolt en Lettenbichler gedurende de hele twee uur van positie vooraan, waarbij Lettenbichler met slechts drie tienden van een seconde won. Bij het ingaan van de finale in de namiddag wist Bolt dat een tweede plaats hem de eindzege zou opleveren en zou garanderen dat zijn naam de geschiedenisboeken in zou gaan als de allereerste FIM Hard Enduro World Champion.

Nu het Hard Enduro-kampioenschap voor 2021 is afgesloten, kijkt Billy meteen vooruit naar de openingsronde van het FIM SuperEnduro wereldkampioenschap van 2022, waar hij zal proberen zijn titel van 2020 te verdedigen tijdens de vijf ronden tellende indoorserie.

Billy Bolt: “Wereldkampioen! Wat een geweldig gevoel is dat. Het gaat een tijdje duren om dit te verwerken. Ik kan niet geloven dat ik de FIM Hard Enduro wereldkampioen ben. Het was een geweldige race vandaag. We wisten allemaal wat ons te doen stond, en we hebben het waargemaakt. Ik reed vanochtend geweldig in de kwalificatie, maar ik bezeerde mijn vinger. Ik had het daar een beetje moeilijk mee in het begin van de middagrace en maakte in het begin veel fouten. Maar ik herstelde me, hergroepeerde en herstelde. Toen ik terugkwam op de tweede plaats, reed ik het gat naar Mani dicht tot één minuut, maar ik wilde niets riskeren. Het was een geweldig moment om als wereldkampioen over de finish te rijden. Het is een geweldig jaar geweest en ik kan het hele team niet genoeg bedanken voor hun steun. Het is ons gelukt!”

Eindstand 2021 FIM Hard Enduro World Championship

 1. Billy Bolt (Husqvarna) 104pts
 2. Manuel Lettenbichler 104pts
 3. Wade Young (Sherco) 83pts
 4. Mario Roman (Sherco) 76pts
 5. Jonny Walker (Beta) 66pts
 6. Alfredo Gomez (Husqvarna) 63pts
 7. Michael Walkner (GASGAS) 46pts
 8. Teodor Kabakchiev (Husqvarna) 36pts
 9. Taddy Blazusiak (GASGAS) 29pts
 10. Dominik Olszowy (KTM) 24pts

Foto: Husqvarna Motorcycles

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …