De Vets MXdN 2022 verhuisd van Farleigh Castle naar Foxhills

De Vets MXdN 2022 verhuisd van Farleigh Castle naar Foxhills
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De geruchten dat er problemen waren in Farleigh Castle worden hiermee bevestigd. De VMXdN trekt voor haar editie van volgend jaar naar Foxhills en organisator Dave King gaat nauwer samenwerken met DocWob om het evenement op poten te zetten.

Farleigh Castle was tien jaar lang de locatie voor het grootste vintage motorcross evenement wereldwijd maar daar komt nu een einde aan. Foxhills was in de jaren ’90 en rond de eeuwwisseling regelmatig de locatie voor een GP motorcross. Ook de Motorcross der Naties streek er ooit neer. Wie herinnert zich niet de straffe prestatie van Stefan Everts die er in 1998 rijles gaf aan de beste piloten van de wereld tijdens een uitgeregende MXdN.

 

Dave King werken al meer dan tien jaar samen en hun passie voor de VMXDN is ongeëvenaard. Ze zullen samenwerken met Langrish Motorcycle Club om het nieuwe vintage evenement te organiseren. De legendarische Rob (DocWob) zal een nieuwe flair aan het evenement geven met een aantal vernieuwde klassen en een andere generatie tweetakten. Chris Warren, voorzitter van de Langrish club en bestuurslid van de ACU was een voor de hand liggende eerste keuze voor het officieren van het evenement vanwege zijn expertise en efficiëntie.

Voor de rijders en supporters van het vasteland is het alvast een stuk minder ver rijden naar Foxhills. Het evenement vindt plaats in het weekend van 27 en 28 augustus 2022. Het weekend begint op donderdag 25 augustus en de poorten gaan open om 12 uur.

Foto: Dirtbikerider, MXVintage en Tim Van Echelpoel

LEES MEER  Francesca Nocera maakt overstap naar de enduro

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …