Kevin Horgmo maakt WK rentree met F&H Kawasaki

Kevin Horgmo maakt WK rentree met F&H Kawasaki
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nadat F&H Kawasaki Racing Team vorige week de terugkeer van Jed Beaton aankondigde, ‘dropte’ het team vandaag de komst van Kevin Horgmo. De rappe Noor werd dit jaar vicekampioen in de EMX250 maar zal volgend jaar dus weer in het WK MX2 aantreden.

Voor het vijfde opeenvolgende jaar vertegenwoordigt Team F&H komend seizoen officieel Kawasaki in WK MX2. De komst van Horgmo schept hoge verwachtingen voor zowel team als rijder. Kevin is één van de meest getalenteerde rijders uit Scandinavië en vocht deze zomer op het scherpst van de snee om de EMX250 titel.

Uiteindelijk sloot de 21-jarige Horgmo het kampioenschap af als tweede na de Italiaan Nicholas Lapucci. Hij pakte wel twee eindzeges, drie manchezeges en zes podiumplaatsen. Het WK MX2-wereldkampioenschap is niet nieuw voor de social media held.
In 2020 reed hij volledige MX2 seizoen en dit jaar werd hij als wildcard rijder o.a. 12de in Tsjechië.

Na zijn succes-ervaringen trekt Kevin nu als een meer ervaren en rijpere rijder naar de GP’s. Ondertussen is de F&H Kawasaki aanwinst al aan de slag gegaan met Marc De Reuver, die ook volgend seizoen de rijders van ht Nederlandse topteam zal coachen.

Kevin Horgmo: “Ik ben echt enthousiast om voor F&H Kawasaki Racing Team te rijden. De KX250 is een volledig nieuwe motor voor mij, maar na de eerste test voelde ik me er al meteen thuis op. Deel uitmaken van een team als dit is wat ik in het verleden heb gemist. Het team heeft alles wat ik nodig heb om te slagen, dus nu is het aan mij om te presteren! Het zal ook goed zijn om met Marc als trainer te werken; ik zal zeker veel van hem leren!”

Nathalie Fase (F&H Kawasaki teammanager): “We kijken uit naar de samenwerking met Kevin. Hij heeft in het verleden al laten zien waartoe in staat is. Met het volledige pakket dat wij hem kunnen bieden en een goede winter, denken wij dat hij een grote stap kan maken naar succes in de MX2 GP’s. De eerste tests zijn achter de rug en alles ziet er goed uit. Kevin heeft zich snel aangepast aan de motor en laat zien dat hij veelbelovend is! We werken al hard hard samen kijken met optimisme uit naar een mooi avontuur samen!”

Foto’s: Huub Munsters

LEES MEER  Living for the Weekend organiseert in de zomer een 'FASTCROSS'

Uw reacties

Ook te lezen

 • Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Na vele seizoenen op een Oostenrijks merk te hebben gereden maakt Avrie Berry in 2022 de overstap naar Honda. De geboren Amerikaanse gaat uitkomen in de kleuren van Vermeeren-Honda Racing. …
 • ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  Het bestuur van MCC Frankenbach heeft voor het derde jaar op rij besloten de jaarlijkse ADAC Wintercross af te gelasten voor het coronavirus. Het evenement werd in 2020 en 2021 …
 • Seth Hammaker breekt zijn rug op twee plaatsen

  Seth Hammaker breekt zijn rug op twee plaatsen

  Slecht nieuws van Seth Hammaker want de Kawasaki-rijder zal voorlopig niet in actie komen. De Team Pro Circuit-rijder is afgelopen week hard onderuit gegaan en heeft daarbij zijn rug op …
 • Jake Millward verlengt bij Verde Substance-KTM

  Jake Millward verlengt bij Verde Substance-KTM

  Jake Millward heeft zijn samenwerking met Verde Substance-KTM verlengt. De Brit blijft voor het team uitkomen in het REVO British Championship waarin hij afgelopen seizoen keurig vijfde werd. Daarnaast zal …