X

Pittige reacties op teamorders bij KTM

Ook de derde wedstrijd in Pietramurata werd weer een ongemeen spannend kijkstuk. Romain Febvre, Tim Gajser en Jeffrey Herlings schreven andermaal een flink hoofdstuk van een motorcrossthriller en het viel in de lijn van de verwachtingen dat teamorders de kop zouden opsteken.

Die waren er bij Red Bull KTM en dat werd erg duidelijk na de twee crashes van Herlings in de tweede reeks. Antonio Cairoli hield zich aan de opgedragen afspraken en liet The Bullet zonder weerstand te bieden langszij. Direct na de wedstrijd kreeg Cairoli van een aantal heethoofden pittige reacties naar het hoofd geslingerd via social media. Er waren zelfs enkele doodsbedreigingen bij en die werden door de Siciliaan flink veroordeeld.

Antonio Cairoli:Ik werd 5de algemeen vandaag. Blij met de snelheid, niet met het resultaat, maar soms moet je teamorders respecteren en je teamgenoten helpen. Elk merk zou hetzelfde gedaan hebben als ze een teamgenoot hadden die voor de wereldtitel vocht. Dus voor die paar mensen die me levensbedreigende berichten sturen. STOP! Ik verdien dit niet want ik gedraag me altijd als een echte heer BINNEN en BUITEN het circuit!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tony Cairoli (@antoniocairoli)

Foto: Niek Kamper