Sam Sunderland voor GasGas naar de Dakar Rally

Sam Sunderland voor GasGas naar de Dakar Rally
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

GasGas Factory Racing kondigde gisteren aan dat Sam Sunderland in 2022 samen met Daniel Sanders onder de vlag van GASGAS Factory Racing zal rijden. Het zijn ongetwijfeld twee zwaargewichten in de rallywereld, die respectievelijk derde en vierde eindigden in de Dakar Rally van 2021.

Voormalig Dakar Rally-winnaar Sam Sunderland behoeft geen introductie. De Brit heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan de rallysport en tilde in 2017 de Dakar-winnaarstrofee op. Sindsdien is Sam gekroond tot FIM Cross-Country Rally World Champion in 2019 en blijft hij strijden voor die felbegeerde tweede titel in de Dakar. Sunderland was weer op zijn best tijdens de 2021-editie van het evenement, waar hij tot de allerlaatste dag in de race bleef voor de overwinning.

Daniel Sanders versterkt het team voor wat pas zijn tweede volledige seizoen in de rallyracerij wordt. De Aussie begon het jaar met een indrukwekkende vierde plaats in de Dakar 2021 en won daarna de bronzen medaille in het FIM-wereldkampioenschap crosscountry rally.

Sam Sunderland en Daniel Sanders

Beide rijders zijn nu druk bezig zich voor te bereiden op de 44e editie van de Dakar Rally, die op 1 januari 2022 van start gaat.

Sam Sunderland: “Het is super spannend voor mij om me aan te sluiten bij het GASGAS Factory Racing team. Het is een relatief nieuw team, maar met een sterke basis en veel expertise achter het programma. Het is zeker een nieuwe uitdaging en een nieuwe kans voor me en het geeft me veel vertrouwen om in een gelijkaardige omgeving te zijn, zodat ik me kan concentreren op het werk dat voor me ligt. Tot nu toe is alles heel positief geweest. Ik heb het geluk gehad dat ik de laatste tijd wat tijd op de motor heb doorgebracht en ik kan niet wachten om te gaan racen. Mijn doel is om de Dakar weer te winnen en ook de eerste overwinning voor GASGAS te pakken, dus ik ben erg gemotiveerd en enthousiast voor de toekomst. Het is cool om in nieuwe kleuren te racen en ik kijk er naar uit om swingend voor de dag te komen in de Dakar op de rode motor.”

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …