X

Alessandro Lupino naar SDM Corse Beta

Na een positief eerste seizoen schakelt Beta ‘n versnelling hoger in de MXGP. SDM Corse maakte vandaag bekend dat het een tweejarige overeenkomst met MX of Nations winnaar Alessandro Lupino heeft bereikt.

In de EnduroGP pakte Beta aan vijfde achtereenvolgende wereldtitel met Brad Freeman. Ook in de motorcross blijft de fabrikant uit Firenze aan de weg timmeren. Vorig seizoen was Jeremy Van Horebeek goed voor brons in het Italiaanse Internazionali MX1 kampioenschap, in het Supercampionato werd hij zelfs tweede na Romain Febvre.

Van Horebeek blijft ook in 2022 op post terwijl de teleurstellende Jimmy Clochet wordt voor  vervangen door de ervaren Lupino. De 30-jarige Italiaan werd acht keer kampioen in eigen land en pakte in de 85cc zowel de Europees als de wereldtitel. Lupino, die deel uitmaakt van de Fiamme Oro -topsporters die gesteund worden door de Italiaanse politie, heeft een sterk jaar achter de rug. In de MXGP eindstand werd hij 10de en eerste privé-rijder. Tijdens de openings GP in Orlyonok stuurde hij zijn Marchetti KTM naar de vierde plaats.

Daniele Marchese, teammanager SDM Corse: “We zijn heel blij met de komst van Alessandro. Zijn overeenkomst bewijst dat Betamotor gelooft in dit project. Naast zijn sportieve kwaliteiten en zijn populariteit zal Lupino ook een belangrijke rol spelen in de verder ontwikkeling van de 450RX.  Doordat hij dicht bij de fabriek woont, kunnen we zo korter op de bal spelen met testwerk. Met Alessandro en Jeremy (Van Horebeek) hebben we een sterk team voor volgend seizoen. We kijken dan ook erg uit naar 2022!”

Foto’s: Betamotor