X

EMX250 toptransfer: Rick Elzinga naar Hutten Metaal Yamaha!

Volgend seizoen zal Rick Elzinga weer actief zijn op Yamaha en dat bij Hutten Metaal Yamaha. De 19-jarige crosser uit Zenderen reed vroeger al voor SDM Corse Yamaha en MJC Yamaha. Elzinga wordt bij het Nederlandse team teammaat van Andrea Bonacorsi en Dave Kooiker.

Rick Elzinga (foto onder) herlanceerde zijn carrière in 2021 met sterke prestaties in de EMX250 en een opgemerkt Amerikaans avontuur. Na een knappe thuiszege in Oss stond Rick nog drie keer op het podium. In de eindstand werd Elzinga derde.

Voor EMX125 kampioen Andrea Bonacorsi (foto onder) was het zijn rookie-seizoen in de EMX250. De 18-jarige Italiaan deed het prima en eindigde o.a. door reekszeges in Pietramurata vierde in de eindstand. Volgend jaar wil Bonacorsi -net als Elzinga- voor de titel gaan.

De 16-jarige Dave Kooiker blijft voor het derde volledige seizoen bij Hutten Metaal en hoopt in 2022 fit en sterk aan de start te verschijnen, om de kloof met de toprijders in de klasse te dichten.

Wim Hutten, Hutten Metaal Yamaha Official EMX250 teameigenaar: “Ik ben blij en trots dat ik voor het derde jaar op rij Yamaha’s Official EMX250 Team mag leiden. Voor het komende seizoen voegen we Rick Elzinga aan het team ga. Als Nederlands team kijken we daar erg naar uit, zeker omdat hij uit onze streek komt. Het is ook leuk om zowel Andrea (Bonacorsi) -na een uitstekend rookieseizoen- als  Dave (Kooiker) te behouden. We zien veel potentieel in deze line-up, en ons team zal er alles aan doen om hen de beste kans te geven om te laten zien waartoe ze in staat zijn.”

Thorsten Lentink, Yamaha Motor Europe MX Racing Coördinator: “We kijken nu al uit naar het EK Motocross in 2022  waar voor de EMX250 en EMX125 sterke officiële teams hebben. In de EMX250 is Andrea Bonacorsi vierde geworden. We zijn blij dat we Andrea aan boord kunnen houden voor nog een seizoen. We hopen dat hij regelmatig voor een podiumplaats zal kunnen gaan. Daarnaast hebben we ook Dave Kooiker behouden. Hij is net 16 jaar geworden en is een jong talent in opkomst, hij begon het jaar sterk maar kreeg het later in het seizoen zwaar te verduren. Hij heeft echter laten zien dat hij een vechter is en zal blijven doorzetten. En tot slot zijn we erg blij dat we Rick Elzinga opnieuw kunnen contracteren. We begonnen enkele jaren geleden met Rick als MJC Yamaha rijder in de EMX125. Ondanks een paar moeilijke seizoenen die werden verpest door blessures, is hij in 2021 sterk teruggekomen. Hij heeft dan ook bewezen dat hij voor de titel kan gaan in de EMX250. Rick is een echt talent en zeker een aanwinst voor het Hutten Metaal Yamaha Official EMX250-team. Bovendien komt hij uit dezelfde streek komt als de titelsponsor, Hutten Metaal. We kijken er echt naar uit om met deze drie rijders te werken en hen te helpen hun volledige potentieel te benutten!”

 

Tekst: Redactie
Foto: Archief,  Yamaha Racing / Niek Kamper