X

Everts en Olsen naar Diga Procross KTM

DIGA Procross-team werkt al sinds 2018 nauw samen met de KTM groep. Het ambitieuze Duitse team kwam eerst op Husqvarna uit en was de afgelopen twee seizoenen het officiële MX2 team voor GasGas. Voor volgend jaar komt de formatie met ‘n sterke line-up: Thomas-Kjer Olsen in de MXGP en Liam Everts in de MX2!

De Deen Thomas-Kjer Olsen (24) was een vaste waarde in de MX2 waar hij vicewereldkampioen werd in 2019 en 5 GP’s won. In zijn eerste MXGP seizoen eindigde TKO dit jaar meteen in de top-10 als negende. Tijdens de laatste GP van het seizoen werd hij één reeks zesde.

Voor Everts wordt 2022 zijn eerste volledige jaar op WK niveau. De 17-jarige Belg wordt getipt als een aanstormend talent dankzij ‘n uitmuntende techniek en doorzettingsvermogen. Zowel in de EMX125 als in de EMX250 behaalde hij podiumplaatsen. Dit jaar werd hij in zijn eerste MX of Nations bovendien bekroond met de Ricky Carmichael award.

Justin Amian, DIGA Procross teammanager: “We zijn blij en trots dat we vanaf 2022 officieel KTM mogen vertegenwoordigen in het WK motorcross. Met Liam Everts hebben we een jonge, hongerige en zeer getalenteerde rijder in ons team, en we zullen proberen om zijn progressie zo goed mogelijk te ondersteunen. Met Thomas Kjer Olsen beginnen we in 2022 aan een nieuw hoofdstuk in de hoofdklasse. Thomas heeft zich persoonlijk enorm ontwikkeld in zijn 2021 MXGP rookie seizoen en heeft zijn snelheid al laten zien. Dat geeft ons het vertrouwen dat hij ook in de MXGP de top kan halen. Ons team is gebrand op geweldige resultaten en we zullen er alles aan doen om elke dag beter en beter te worden. Ik wil Pit Beirer en Robert Jonas bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben getoond en voor de kans om KTM op het hoogste niveau te vertegenwoordigen.”

Robert Jonas, VP van Motorsports Offroad: “Met de de combinatie  van Thomas, Liam en het DIGA Procross-team zijn we in staat om een spannend project voor 2022 en de jaren nadien te creëren. Het is een understatement om te zeggen dat we hoge verwachtingen hebben voor beide rijders in hun klasse. We weten dat Justin en de rest van de DIGA-crew hen op weg zullen helpen en ook het merk KTM heel hard zullen pushen. We kijken er nu al naar uit om beide rijders op de baan te zien.”

Foto: KTM