X

Gebben Van Venrooy Yamaha: Vlaanderen & Jasikonis

Het regent dezer dagen aankondigingen! Zopas bevestigde Gebben Van Venrooy Racing hun 2022 MXGP  line-up. Calvin Vlaanderen (25) blijft voor het derde haar op post bij het Nederlandse Yamaha-team. Hij krijgt er het gezelschap van Arminas Jasikonis (24).

De voorbije twee seizoenen pakte de formatie uit Rogat uit met drie rijders. In 2021 had het Yamaha MXGP support team een stevige Belgische inbreng met Brent Van Doninck en Kevin Strijbos. Die laatste stopte op WK niveau. Wat Van Doninck gaat doen is vooralsnog niet bekend. Voor 2022 moeten Vlaanderen en Jasikonis het mooie weer maken. Beide rijders hebben een éénjarige overeenkomst ondertekend.

Jasikonis was de voorbije drie jaar aan de slag voor het Rockstar Energy Husqvarna fabrieksteam in de MXGP. In 2019 werd hij knap zevende in de WK eindstand. Vorig jaar boekte AJ7 z’n eerste reekszege en behaalde twee podiumplaatsen. Helaas werd zijn opmars afgeremd door ‘n nare val in Mantova. Dit seizoen had de sympathieke Litouwer het moeilijk om z’n oude niveau terug te vinden.

Calvin Vlaanderen: “Ik ben heel blij dat ik mijn relatie met Gebben Van Venrooy Racing voor het seizoen 2022 kan verder zetten. We zijn als team de laatste twee seizoenen enorm gegroeid en ik verwacht niets minder voor volgend seizoen. Hoewel we een klein team zijn, werken we heel goed samen. Ik denk dat we het volledige pakket hebben om het goed te doen. Mijn plan is om deze winter een degelijk off-season af te werken en me goed voor te bereiden met het team zodat ik volgend jaar voor podiumplaatsen kan vechten.”

Arminas Jasikonis: “Na lang wachten, kunnen we met het officiële nieuws naar buiten komen. Het is een
stressvolle tijd geweest omdat alles zo laat is, maar ik ben echt dankbaar om voor dit team te mogen rijden. Ik ben super gemotiveerd voor volgend jaar en het is echt een warm gevoel dat het team zo gemotiveerd is en zo betrokken is. Dit geeft me vertrouwen om te zeggen dat we volgend jaar geweldige dingen samen zullen doen. Ik heb al op de Yamaha gereden. Sinds de laatste GP had ik niet meer gereden maar het gevoel was echt heel fijn. Ik reed meteen op een zware en zanderige baan, maar de motor voelde echt stabiel aan en ‘luisterde’ goed.”

Klaas Hattem (Gebben Van Venrooy Racing – Team Manager): “Ik ben blij en verheugd met de rijder line-up voor het 2022 MXGP seizoen. Calvin Vlaanderen heeft zijn contract verlengd en begint aan zijn derde seizoen bij het Gebben Van Venrooy Yamaha team.  Arminas Jasikonis is nieuw. Ondanks hun jonge leeftijd hebben beide rijders al de nodige ervaring op de 450cc-motor. Ik ben er zeker van dat we met het huidige pakket in 2022 zullen verrassen en ik kijk echt uit naar het volgende seizoen.”

Foto’s: Gebben Van Venrooy Racing