X

Craig won ook de tweede wedstrijd, zijn reactie

In het “RingCentral Coliseum” van Oakland heeft Christian Craig ook de tweede wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 250SX West Coast gewonnen. De Yamaha-rijder wist Jo Shimoda te passeren nadat deze in de fout ging waarna de 30-jarige crosser de leiding niet meer uit handen gaf. De Star Racing-rijder doet hier zijn verhaal samen met teamgenoot Nate Thrasher.

Christian Craig:
“De dag verliep eigenlijk probleemloos. Ik kwalificeerde als eerste, reed een sterke ‘heat’ en begon goed aan de finale. Ik kwam snel op de tweede plaats terecht en toen de leider een foutje maken wist ik de leiding over te nemen. Ik keek nooit meer achterom en won opnieuw, het was een vrij eenvoudige overwinning, maar het was leuk om mijn eerste back-to-back overwinning te behalen. De wedstrijd in Anaheim was goed en de afgelopen week verliep goed dus ik kwam hier met vertrouwen en reed gewoon zoals ik vorige week deed. Het is genieten en dat is ook te zien aan mijn rijden momenteel. Heerlijk om het seizoen zo te beginnen, ik heb de juiste mensen om mijn heen dus dat maakt het allemaal gemakkelijker. Ik kijk echt uit naar mijn thuisrace in San Diego volgend weekend.”

Nate Thrasher:
“Ik heb vandaag heel goed gereden maar ik moet gewoon aan mijn starts werken. Het was een goede vijfde plaats, maar ik heb het gevoel dat ik op het podium had moeten staan. Ik kwam van achteren maar toen ik de vierde plaats bereikte werd ik moe. Ik ben klaar om op het podium te klimmen, ik heb zeker de snelheid en wanneer alles mee zit kan ik misschien Christian volgen. Hij rijdt zo sterk momenteel. We moeten gewoon beter beginnen, in de start laat ik nog te veel liggen. Deze week ons goed voorbereiden op de volgende wedstrijd en dan naar het podium.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha Racing