MXGP’s nieuwe smeermiddelenpartner: Liqui Moly

MXGP’s nieuwe smeermiddelenpartner: Liqui Moly
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Liqui Moly stapt in het WK motorcross. De Duitse olie- en additievenspecialist won vorig jaar al de WMX wereldtitel met Courtney Duncan. Dit seizoen wordt Liqui Moly de exclusieve MXGP smeermiddelenpartner. Hiermee vervangt Liqui Moly het Franse Ipone dat sinds 2014 exclusief MXGP partner was.

Liqui Moly biedt een uitgebreid assortiment chemische producten voor tweewielers: van motoroliën tot versnellingsbakoliën, vorkoliën, additieven, vetten, onderhoudssprays en reinigingsproducten tot remvloeistoffen, kettingoliën en lederverzorging. In totaal zijn er meer dan 100 specifieke motorfietsproducten, waaronder ook enkele ontwikkelingen speciaal voor offroad.

“Dit maakt Liqui Moly tot een sterke partner die voor ons ook een belangrijke technologische steun zal zijn”, aldus David Luongo, directeur van Infront Moto Racing, die de races commercialiseert. “Wij verheugen ons erop te profiteren van de knowhow van de oliespecialist.” Naast de MXGP zal het merk ook zichtbaar zijn tijdens de Motocross of Nations en het  Snowcross wereldkampioenschap.

Liqui Moly wordt bovendien naamsponsor voor de MXGP-races in Duitsland. “Motorfietsfans kennen ons al uit de MotoGP, waar we al vele jaren officiële olieleverancier zijn voor alle teams in de Moto2 en Moto3. Endurofans kennen ons van onze samenwerking met Betamotor”, zegt Peter Baumann. “Met onze toewijding aan MXGP, MXoN en SNX willen we ons richten op offroad en nieuwsgierig maken naar onze producten op maat.”

Liqui Moly heeft het motorassortiment de afgelopen jaren niet alleen voortdurend uitgebreid. Ook de omzet in dit segment is harder gegroeid dan de totale omzet. “Vorig jaar hebben we drie keer zoveel omzet gemaakt als vijf jaar geleden”, zegt Peter Baumann. “Dat toont aan dat steeds meer rijders overtuigd zijn van onze kwaliteit.”

LEES MEER  Michele Cervellin naar Marchetti KTM

 

Over LIQUI MOLY

Met ruim 4000 artikelen biedt LIQUI MOLY een breed en wereldwijd uniek assortiment chemische automotive producten Motoroliën en additieven, vetten en pasta’s, sprays en autoverzorgingsproducten, kleefstoffen en afdichtingsmiddelen. Sinds de oprichting in 1957 ontwikkelt en produceert LIQUI MOLY uitsluitend in Duitsland. Daar wordt het steeds weer gekozen tot beste oliemerk. Het bedrijf verkoopt zijn producten in 150 landen en realiseerde in 2020 een omzet van 611 miljoen euro.

Uw reacties

Ook te lezen

 • Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Avrie Berry maakt overstap naar Honda

  Na vele seizoenen op een Oostenrijks merk te hebben gereden maakt Avrie Berry in 2022 de overstap naar Honda. De geboren Amerikaanse gaat uitkomen in de kleuren van Vermeeren-Honda Racing. …
 • ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  ADAC Wintercup Frankenbach gaat opnieuw niet door

  Het bestuur van MCC Frankenbach heeft voor het derde jaar op rij besloten de jaarlijkse ADAC Wintercross af te gelasten voor het coronavirus. Het evenement werd in 2020 en 2021 …
 • Seth Hammaker breekt zijn rug op twee plaatsen

  Seth Hammaker breekt zijn rug op twee plaatsen

  Slecht nieuws van Seth Hammaker want de Kawasaki-rijder zal voorlopig niet in actie komen. De Team Pro Circuit-rijder is afgelopen week hard onderuit gegaan en heeft daarbij zijn rug op …
 • Jake Millward verlengt bij Verde Substance-KTM

  Jake Millward verlengt bij Verde Substance-KTM

  Jake Millward heeft zijn samenwerking met Verde Substance-KTM verlengt. De Brit blijft voor het team uitkomen in het REVO British Championship waarin hij afgelopen seizoen keurig vijfde werd. Daarnaast zal …