X

Adrien Van Beveren start in Le Touquet

Komend weekend staat de moeder van alle strandraces op het menu. De Enduropale du Touquet is terug na een onderbreking van een jaar. En het is niemand minder dan oud-winnaar Adrien Van Beveren die gaat meerijden.

Van Beveren heeft de strandraces al een tijdje vaarwel gezegd om voluit voor de Dakar Rally te gaan. Maar de liefde voor de Enduropale is zo groot dat hij er dit jaar voor kiest om weer op dit geweldige strand te rijden.

Adrien Van Beveren: “Ik wil heel duidelijk zijn! Er is geen doel voor een prestatie of resultaat. Ik ben nu al 5 jaar 100% toegewijd aan Dakar Rally en dit zijn twee totaal verschillende categorieën. Ik ben helemaal niet klaar om te strijden voor een resultaat, maar om veel plezier te hebben in het zand.”

Vorige week werd ook bekend dat Yamaha zich als fabrieksteam zal terugtrekken uit de Dakar Rally. Adrien van Beveren en Andrew Short werden op het merk respectievelijk vierde en achtste tijdens de laatste editie. Zij zullen dus andere oplossingen moeten vinden voor 2023.