X

Eli Tomac over zijn eerste Yamaha-zege

Afgelopen weekend wist Eli Tomac de vierde wedstrijd van het Monster Energy AMA Supercross Championship 450SX te winnen. In Anaheim boekt hij daarmee zijn eerste overwinning aan het stuur van de YZ450F. Teamgenoot Dylan Ferrandis werd vierde in het Angel Stadium of Anaheim en beide Star Racing-rijders doen hier hun verhaal!

Eli Tomac:
“Het voelt geweldig om deze overwinning te behalen. Het voelt ook goed om deze overwinning te behalen voor iedereen achter mij staat. Het team heeft zo hard gewerkt en wat we hebben kunnen doen om te blijven verbeteren. We blijven stapjes zetten, dus het voelt zo goed om iedereen met dit resultaat te bedanken. Het was echt een mooi circuit, met echt technische ritmesecties. De Yamaha was geweldig en deze overwinning geeft dan ook vertrouwen.”

Dylan Ferrandis:
“We hadden een heel uitdagend circuit, ik voelde me goed op de motor en de rondetijden waren de hele dag geweldig. In de ‘Heat’ had ik een goede start maar in de finale ging in de ruim. Ik kwam in de problemen en zakte behoorlijk ver terug. Ik wist gelukkig goed terug te komen en wist veel rijders te passeren. De motor is goed en ik voelde me sterk in de whoops. Dat zijn de positieve punten van vandaag, na het podium van vorige week wilde ik dat opnieuw maar de concurrentie zwaar. Ik heb gewoon alles gegeven wat ik had en de vierde plaats was vandaag mijn plek.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha