X

Jeffrey Herlings: “Betaal hoge prijs voor crash van niets”

MXGP wereldkampioen Jeffrey Herlings (27) liep in het Spaanse Red Sand  op maandag een gebroken hiel op. Tijdens de jaarlijkse KTM fotoshoot liep het mis en brak hij zijn hiel. Ondertussen is Herlings al geopereerd in België.

Op amper drie weken van de WK openingsronde in Matterley Basin is deze tegenvaller een flinke streep door de rekening voor Herlings.

Na ‘n verbrijzelde rechtervoet in 2019, ook al in het Spaanse Red Sand (Castellon), moest Jeffrey’s linkervoet het ontgelden. De Belgische orthopedische chirurg dr. Stefaan Verfaillie opereerde Herlings in het AZ Herentals. Door het aanbrengen van schroeven en een plaat werd de breuk gestabiliseerd. Ook drie jaar geleden nam Verfaillie de onfortuinlijke crosser al onder handen.

Hoe lang de vijfvoudige wereldkampioen buiten strijd zal zijn is vooralsnog onduidelijk. In een KTM persbericht liet “the Bullet’ verstaan “een hoge prijs te betalen voor een crash van niets.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeffrey Herlings (@jeffrey_herlings84)

Jeffrey Herlings:”Volgens mij raakte ik bij het aanzetten van de sprong een klein steentje en daardoor vloog ik van de motor. De impact op mijn linkervoet was redelijk groot. Daarom was het belangrijk om de schade zo goed mogelijk te laten herstellen. Mijn dank gaat uit naar de medische staff die me goed hebben verzorgd en om alweer mijn voet op te lappen. Ook bedankt aan het hele Red Bull KTM team. We hebben hard gewerkt om 2022 voor te bereiden. Ons doel is nu om zo snel mogelijk terug te keren en opnieuw te winnen.”

Joel Smets, Red Bull KTM Factory Racing teammanager“Natuurlijk is dit erg teleurstellend voor Jeffrey, het team en het kampioenschap. Als we het van de positieve kant bekijken is de blessure niet zo gecompliceerd als zijn voetprobleem in 2019. De operatie heeft even geduurd maar alles is goed verlopen. We hopen dat Jeffrey over minder dan twee weken uit het gips kan en zelfs kan beginnen met wat lichte trainingen zoals zwemmen en wat andere activiteiten. Daarna zullen we moeten kijken hoe hij herstelt om zijn GP terugkeer te plannen.”

Foto: Samo vidic/Red bull Contentpool