X

MXGP Matterley Basin uitgesteld tot volgend weekend

Gisteren kwamen er al onheilspellende berichten vanuit Matterley Basin. Er werd een mededeling de wereld ingestuurd dat vandaag werd bekeken om te organiseren of uit te stellen. Zonet kwam er dan het nieuws van Infront Moto Racing om de race een week uit ter stellen.

Gisteren waren er al problemen door de hevige windstoten in het rennerspark met schade tot gevolg. Ook waaide er een boom om die terecht kwam op het circuit. De zware weersomstandigheden ter plaatse in Matterley Basin, als gevolg van de storm Eunice, hebben gemaakt dat het evenement zal worden uitgesteld tot volgend weekend. Ondanks de vele inspanningen en na talrijke vergaderingen met de strategische planningsgroep van Hampshire, bestaande uit Winchester County Council, politie en milieuhygiëne, is er een overheidswaarschuwing uitgegeven vanwege de sterke windstoten die gisteren zijn waargenomen en die naar verwachting het hele weekend zullen aanhouden.

Infront Moto Racing, de FIM en de plaatselijke organisator hebben besloten het evenement uit te stellen tot volgend weekend. De belangrijkste zorg van Infront Moto Racing en alle betrokken partijen is de gezondheid en veiligheid van iedereen die het evenement bijwoont, of het nu gaat om publiek, rijders, teams, werknemers of leden van de industrie.

De MXGP van Groot-Brittannië wordt verschoven naar het volgende weekend. Het evenement gaat door op 26-27 februari. Dit betekent dat alle tickets die voor dit weekend zijn gekocht, geldig zullen zijn voor de alternatieve datum. De openbare ruimtes blijven gesloten en gaan volgende week op tijd weer open.